Tony Iommi: Black Sabbath budou příští rok hrát, jak to jen půjde

Vydáno 27.12.2012 | autor: redakce

Přesně před rokem přišla od kytaristy Black Sabbath Tonyho Iommiho smutná zpráva o jeho onemocnění rakovinou lymfatických uzlin. Jeho aktuální oznámení pak vyznívá o mnoho lépe: Black Sabbath finišují s přípravami nového alba a chystají se na společné turné.

Tony Iommi: Black Sabbath budou příští rok hrát, jak to jen půjde Tony Iommi: Black Sabbath budou příští rok hrát, jak to jen půjde


385016-tony-iommi

























Legendární kytarista doslova oznámil, že jeho kapela odehraje v roce 2013 "tolik koncertů, kolik jen půjde." Tento vzkaz se objevil na Tonyho oficiální webové stránce. Zároveň také poděkoval všem fanouškům za vzkazy, které mu v boji s rakovinou dodávaly sílu.

Už v listopadu přišli Black Sabbath ze zprávou o turné, které proběhne dubnu a květnu v Austrálii a na Novém Zélandu. Celkem půjde o osm zastávek včetně vystoupení na Ozzfestu v Tokyu. Zhruba ve stejné době by měla vyjít také ohlášená albová novinka.

Black Sabbath měli letos v České republice naplánovaný koncert v původní sestavě. Ten se měl uskutečnit 6. června, avšak vzhledem ke zdravotním potížím Tonyho Iommiho a sporům s bubeníkem Billem Wardem nahrazen projektem Ozzy & Friends.



TZ, ape

zavřít