Grunge není mrtvý. Do Česka se vrátí Mudhoney, jedni z jeho praotců

Vydáno 09.01.2013 | autor: redakce

Mudhoney, kteří před čtvrt stoletím pomáhali definovat zvuk grunge, se po čtyřech letech vrátí do Česka. Čtveřice vystoupí 29. května v pražském Lucerna Music Baru.

Grunge není mrtvý. Do Česka se vrátí Mudhoney, jedni z jeho praotců Grunge není mrtvý. Do Česka se vrátí Mudhoney, jedni z jeho praotců


mudhoney-620x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Čtvrtstoletí na scéně letos oslaví i label Sub Pop, na němž v roce 1988 vyšel zásadní singl Mudhoney Touch Me I'm Sick. A právě na Sub Popu vyjde 2. dubna jejich nové album Vanishing Point. Čtveřice slibují razantní kolekci, postavenou na energii z jejich koncertů, ale třeba i zvuk kláves.

Mudhoney jsou dnes pravděpodobně nejdéle sloužící kapelou ze Seattlu a ohlášená albová novinka, následovník pět let staré Lucky Ones, bude jejich devátým dlouhohrajícím počinem. O kapele se mimo jiné píše: "Nirvana a Kurt Cobain možná dokázali obléknout celou planetu do kostkovaných flanelových košil a Pearl Jam se Soundgarden asi prodali dohromady více desek, jenže byli to Mudhoney, kdo dal celé to grungeové soukolí do pohybu. Nebýt Mudhoney, nejspíš nikdy by nevzniklo vydavatelství Sub Pop, které pak tak riskantně poskytovalo dalším kapelám azyl a seberealizaci (Soundgarden, Nirvana, Tad, Afghan Whigs, Rein Sanction, Codeine...)." (All Music Guide)

Informace o supportu budou zveřejněny později. Vstupenky budou k dispozici za cenu 450 Kč a to v obvyklých předprodejích od 11. ledna.



TZ, ape

zavřít