Zemřel John Wilkinson, doprovodný kytarista Elvise Preselyho

Vydáno 13.01.2013 | autor: redakce

Kytarista John Wilkinson, jenž doprovázel jako člen sestavy TCB Band Elvise Presleyho, zemřel 11. ledna po dlouhém boji s rakovinou. Bylo mu 67 let.

Zemřel John Wilkinson, doprovodný kytarista Elvise Preselyho Zemřel John Wilkinson, doprovodný kytarista Elvise Preselyho


elvis-600x-1358035640John Wilkinson na koncertě s Elvisem PresleymJohn Wilkinson se s Elvisem Presleym poprvé setkal v roce 1955. Ve svých deseti letech pronikl před Elvisovým koncertem do jeho šatny a vyčinil mu za jeho muzikantské dovednosti slovy: "Nemůžete na tu kytaru hrát tak mizerně!"

Po třinácti letech, kdy John nabíral zkušenosti ve folkových skupinách, si jej Elvis všimnul v televizi a nabídl mu angažmá ve své doprovodné kapele TCB Band. Spolupráce vydržela dalších devět let až do Presleyho smrti v roce 1977. S králem rock'n'rollu odehrál okolo 1200 vystoupení.

V kondolenci Wilkinsonově rodině uvedly Elvisova bývalá manželka Priscilla a jeho dcera Lisa Marie, že John a jeho úžasná hudba, jíž tvořil s Elvisem, navždy zůstane v jejich srdcích.



zdroj: rollingstone.com, ape

zavřít