System of a Down potvrdili koncert v Praze

Vydáno 25.01.2013 | autor: redakce

Po patnácti letech čekání se do Česka vrátí hvězdní System of a Down. Vystoupí 14. srpna na holešovickém výstavišti v Praze v rámci jednodenního festivalu Aerodrome.

System of a Down potvrdili koncert v Praze System of a Down potvrdili koncert v Praze


system of a down_prisonNa koncert System of a Down v Česku čekali fanoušci 15 letAerodrome Festival se uskuteční na holešovickém Výstavišti - Incheba Open Air, kde se v minulosti konal např. festival Sonisphere. Program Aerodrome nabídne vedle SOAD ještě punkovou legendu NOFX a metal-coreové Killswitch Engage. Jméno posledního vystupujícího bude brzy ohlášeno.

Vůbec první koncert System of a Down v Česku se uskutečnil v roce 1998, kdy sebranka kolem Serje Tankiana, tehdy nepříliš známá, zahajovala koncert Slayer. Jejich raketový vzestup však přišel až o tři roky později s veleúspěšnou deskou Toxicity. Podobného úspěchu se dočkaly také další tři nahrávky: Steal This Album, Mezmerize a Hypnotize, jež kapelu definitivně zařadily do absolutní světové špičky.

V roce 2006 oznámili SOAD pauzu, členové se od té doby věnovali vlastním projektům a o další společné budoucnosti nebylo příliš jasno. Až o pět let později odehráli System of a Down několik festivalových setů a v srpnu loňského roku pak kytarista Daron Malakian připustil, že by se letos mohlo objevit nové album.

Přečtěte si reportáž z posledního koncertu Serje Tankiana v Praze

Podle pořadatele, rakouské společnnosti Nova Music, bude mít koncert System of a Down délku odpovídající samostatnému vystoupení. Vstupenky pro širokou veřejnost jsou k dispozici od 26. ledna a cena vstupného se bude pohybovat od 1290 Kč (stání) do 2490 korun (stání pod pódiem). {vypnoutlink:Air}



TZ, ape


system-of-a-down-ta_top

zavřít