David Koller vyrazí na turné po divadlech. Poprvé zcela unplugged

Vydáno 28.01.2013 | autor: redakce

Turné volně naváže na koncertní projekt z jara loňského roku, kdy Koller odehrál vyprodané koncerty s komorním tělesem Agon Orchestra. Zatímco tehdy zněly skladby v aranžích dechů a smyčců, letošní koncerty budou čistě akustické.

David Koller vyrazí na turné po divadlech. Poprvé zcela unplugged David Koller vyrazí na turné po divadlech. Poprvé zcela unplugged


david-koller-v-rock-cafeDavid Koller absolvuje unplugged turné vůbec poprvé"Úžasný a nečekaný návrat k folku a k hudebním kořenům jsem vnímal kdysi s Nirvanou a jejím slavným unplugged koncertem. Už tehdy jsem měl touhu si to někdy také zkusit. Zatím jsme vždy hráli "elektricky", sice třeba s orchestrem, ale úplně akusticky ještě nikdy. Teprve teď poprvé pojedeme koncerty bez rudých oček Maršálů," říká David Koller.

Playlist vystoupení v českých a moravských divadlech bude těžit především z repertoáru Kollerbandu. Vedle toho ale zazní také akustické verze písní z Kollerových sólových alb i z repertoáru kapel, v nichž působil. Diváci se tedy mohou těšit na průřez tvorbou kapel Lucie, Jasná páka, Žentour nebo Pusa.

Na jarní akustické turné vyrazí muzikant se svou dlouholetou doprovodnou kapelou ve složení Tomáš Marek, Adam Koller, Michal Pelant, Michal Nejtek a Marek Minárik. "Půjdeme hodně na dřeň a chceme také více improvizovat. Moc se na to těším," dodává David Koller.

Termíny jarního turné:

27.02. Ostrava
28.02. Brno
16.03. České Budějovice
02.03. Příbram
19.03. Praha
25.03. Tábor
05.04. Hranice na Moravě
06.04. Klatovy

TZ, ape

zavřít