Dinosaur Jr. míří do Prahy. Předskokanem bude Chris Brokaw

Vydáno 15.02.2013 | autor: redakce

Do Prahy se po pěti letech vrátí trio Dinosaur Jr. Kapela, která spolu se Sonic Youth, Pixies, Mudhoney a Nirvanou definovala syrový kytarový zvuk 90. let, zahraje 18. února v Lucerna Music Baru.

Dinosaur Jr. míří do Prahy. Předskokanem bude Chris Brokaw Dinosaur Jr. míří do Prahy. Předskokanem bude Chris Brokaw


dinosaurjrDinosaur Jr. se do Česka vrátí po pěti letechZačátky kapely sahají do roku 1984, kdy se v Amherstu ve státě Massachusetts dali dohromady kytarista a zpěvák J.Mascis, baskytarista Lou Barlow a bubeník Murph. Všichni tři obdivovali syrovost dřevního hardcore, ale zároveň milovali chytlavé melodie. Zvuk, kterým Dinosaur Jr. v následujících letech změnili tvář kytarové hudby, vycházel přesně z těchto protipólů: kapela produkovala hlavně na koncertech sonický atak, do kterého ale J. Mascis vplétal melodické linky kytary a – pokud měl zrovna dobrý den – i zpěvu.

Dinosaur Jr. vydali celkem deset alb. Tím posledním je loňský počin I Bet On Sky. Jejich první a zatím poslední koncert v Česku proběhl před pěti lety.

Jako support se na pražském koncertě představí muzikant Chris Brokaw, někdejší člen kapel Codeine či Come. Akce startuje v 20.00, lístky jsou k dispozici od 550 Kč.



TZ, ape
zavřít