Chystá se velký trip hopový večírek: přijedou Portishead

Vydáno 06.03.2013 | autor: redakce

Vůbec poprvé zamíří do Česka britští Portishead. Sestava, jež v devadesátých letech spoluvytvářela nový směr elektronické hudby trip hop, vystoupí 19. června v pražské Tipsport Areně.

Chystá se velký trip hopový večírek: přijedou Portishead Chystá se velký trip hopový večírek: přijedou Portishead


portisheads-geoff-barrow






























"Jsme rádi, že se Portishead připojí ke jménům jako Radiohead, PJ Harvey, Tom Waits, The National nebo Morrissey, které jsme přivezli do České republiky také poprvé," říká Nick Hobbs z pořádající agentury Charm Music.

Portishead založili v roce 1991 zpěvačka Beth Gibbons s klávesistou a multiinstrumentalistou Geoffem Barrowem, který formaci pojmenoval po pobřežním městečku kousek od Bristolu, kde vyrůstal. V roce 1994 vydali Portishead debutové album Dummy, které se ve Velké Británii, i přes nechuť členů kapely k rozhovorům v médiích, setkalo až s nečekaným ohlasem jak u posluchačů, tak i kritiků, kteří skupině přiřknuli prestižní Mercury Music Prize. Druhé eponymní album vyšlo o tři roky později. Na konci devadesátých let vyhlásili členové pauzu a věnovali se vlastním sólovým projektům a producentské práci. Sestava se dala znovu dohromady v roce 2005 a o tři roky později vydala své třetí studiové album nazvané Third.

Vstupenky budou v prodeji od 11. března v běžných předprodejních sítích v cenách od 890 Kč. Akce začne v 20:00.



TZ, ape
zavřít