Tvář současného městského RnB, Miguel, bude hostem Alicie Keys

Vydáno 07.03.2013 | autor: redakce

Čtrnáctinásobná držitelka ceny Grammy, zpěvačka Alicia Keys, oznamuje, že na jejím koncertním turné Set The World on Fire Tour, které zahrnuje i Českou republiku, ji v roli hosta podpoří americký umělec Miguel.

Tvář současného městského RnB, Miguel, bude hostem Alicie Keys Tvář současného městského RnB, Miguel, bude hostem Alicie Keys

„Jsem tak šťastná, že na turné po Evropě se mnou vystoupí Miguel,“ říká Alicia. „Je to skutečně čerstvý umělec a já miluji jeho jedinečný styl a zvuk. Jeho výkon na Grammy mne totálně sfouknul a já se nemůžu dočkat, až uvidím, co přinese na turné! Vím, že jeho osud je jasný!“

 

miguel2

Zpěvák a skladatel Miguel bývá charakterizován jako „něco mezi Princem a D‘Angelo“, je mu 24 let a v roce 2010 vydal svoji progresivní debutovou nahrávku. Posléze následovala spolupráce s umělci jako Usher, Musiq Soulchild a Jaheim. Jeho loňská přelomová nahrávka Kaleidoscope Dream, kterou produkovali Remi, Pop & Oak a Jerry Wonda, obdržela pochvalné kritiky. Obsahuje i skladbu Where is the Fun in Forever, pod kterou je jako autorka a zpěvačka podepsaná právě Alicia Keys.

Miguel již dříve vystupoval na turné po boku hvězd, jako jsou Mary J Blige, Usher a Trey Songz. V současné době s Frankem Oceanem udává tvář městké podobě RnB.

Alicia Keys je čtrnáctinásobná držitelka Grammy Award, zpěvačka, skladatelka, producentka, herečka, podle časopisu New York Times nejlépe prodávající autorka, ale i podnikatelka a aktivistka v humanitárních organizacích.

Od svého debutového alba Songs In A Minor si Alicia Keys vybudovala jedinečný repertoár hitů s více než 30 milióny prodanými alby po celém světě. Jako herečka se výrazně zapsala ve filmech Sejmi eso, Holka na hlídání nebo Tajný život včel. V roce 2011 se poprvé postavila i za kameru jako režisérka jedné z povídek v rámci TV série Five, které vyprávějí příběhy žen postižených rakovinou prsu. Zaujala také jako spisovatelka, když vydala knihu Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys, díky které se stala podle časopisu New York Times nejprodávanějším autorem. Jako filantropka je spoluzakládající členkou organizace Keep a Child Alive, kterou zároveň reprezentuje jako její světová ambasadorka.


Pražská zastávka Girl on Fire Tour proběhne 12. června v O2 areně, vstupenky v ceně 1 090 - 1 990 Kč jsou k mání ve sběrnách Sazky, rezervaci je možno učinit na www.sazkaticket.cz.



zdroj: TZ, dm
zavřít