SVĚT PODLE MANDELBROTA V LMB

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Lucerna Music Bar zažil nedávno událost doslova obřích rozměrů. Mnohočlenné těleso MANDELBROTOVY KOSTIČKY pod vedením Ester Kočičkové a záštitou Michaela Kocába pokřtilo za velké slávy samo sebe. Úctyhodný fotografický výkon podal při dokumentaci celé akce Vítek Hofer.

SVĚT PODLE MANDELBROTA V LMB SVĚT PODLE MANDELBROTA V LMB

Více než sedmdesátičlenný ansámbl, inspirovaný dílem dílem fyzika Benoita Mandelbrota a dílem tvorbou legendárních Kuliček, je zhmotněním básní Ester Kočičkové v hudbě Petra Wajsara (znáte ze skupiny Hi-Fi, pavlíčkovské Sazky nebo Čtvrtníčkova Ivánka). Sami sebe charakterizují ze všeho nejlépe takto: "Mandelbrotovy Kostičky mají velmi obdobný potenciál, násobený vlastní početností i schopností svých dílčích jednotek dotknout se jakéhokoliv hudebního žánru, ryby nebo semene. Proto se Kostičky jmenují Mandelbrotovy." 

Premiéru si soubor i stejnojmenný multiakční hudebně-performační cyklus pod vedením Lukáše Prchala odbyl v létě 2006 na hlavní scéně festivalu v Boskovicích. Mezi nejbližšími plány je vydání studiového CD (vlaštovkou je "singl" Žlutá, úspěšně bodující v hitparádě Rádia 1 Velká sedma, kde HLASOVAT MŮŽETE STÁLE!) a možná dojde i na silvestrovské televizní vystoupení.

Důkladný fotoreport z koncertu v Lucerna Music Baru najdete ZDE. A velmi dobrou představu o jedinečném projektu si uděláte i při návštěvě oficiálního webu MK. Nicméně - a potvrdí vám to i fotograf Vítek Hofer - toto těleso je nutno vidět a slyšet...
























www.mandelbrotovykosticky.cz


zavřít