Po dlouhé nemoci zemřel Clive Burr, bývalý bubeník Iron Maiden

Vydáno 14.03.2013 | autor: redakce

Clive Burr trpěl roztroušenou sklerózou a podle prohlášení Iron Maiden zemřel "doma pokojně ve spánku". Muzikantovi bylo 56 let.

Po dlouhé nemoci zemřel Clive Burr, bývalý bubeník Iron Maiden Po dlouhé nemoci zemřel Clive Burr, bývalý bubeník Iron Maiden


burr14f-1-webClive Burr (druhý zprava) nahrál s Iron Maiden tři albaZakladatel Iron Maiden Steve Harris řekl v prohlášení: "To je strašně smutná zpráva. Clive byl dlouholetý přítel nás všech. Byl to úžasný člověk a úžasný bubeník. V našich začátcích byl pro Iron Maiden velmi přínosný." Zpěvák Bruce Dickinson dodal, že Burr byl skvělý člověk, který žil svůj život naplno.

Clive Burr se narodil Londýně v roce 1957. Byl členem britské metalové kapely Samson a v roce 1979 se připojil k Iron Maiden. Hrál na jejich prvních třech albech: Iron Maiden (1980), Killers (1981) a The Number of the Beast (1982). V tomtéž roce kapelu opustil.

Poté, co mu byla v roce 2001 diagnostikována roztroušená skleróza, založili jeho bývalí spoluhráči fond za účelem získání prostředků na léčbu. Přímo v jeho domě také odehráli několik koncertů na jeho počest.

zdroj: www.independent.co.uk

zavřít