Co vychází v dubnu: přehled novinek

Vydáno 28.04.2013 | autor: redakce

Jaké novinky nachystal fanouškům poslední dubnový týden? Mimo jiné je to nová studiovka finských HIM, devatenátá řadovka Deep Purple, nebo živák Alanis Morissette.

Co vychází v dubnu: přehled novinek Co vychází v dubnu: přehled novinek

him tears coverHIM - Tears On Tape
Novinka Teras on Tape vychází tři roky od předchozí nahrávky Screamworks: Love in Theory and Practice. Finští love metalisté tentokrát nachystali celkem třináctku skladeb. S kapelou opět spolupracoval jejich obvyklý producent Hiili Hiilesmaa a o mix se postaral Tim Palmer, jenž je podepsaný pod alby takových jmen jako např. Ozzy Osbourne, U2, Pearl Jam. K singlu stejnojmenné Tears on Tape vzniknul mystický videoklip.

 

 


alanismorissette liveatmontreuxAlanis Morissette - Live At Montreux
Po loňském studiovém albu Havoc and Bright Lights se Alanis Morissette připomíná záznamem živého vystoupení v rámci stejnojmenného turné, které odehrála v loňském roce ve švýcarském městě Montreux, dějišti legendárního jazzového festivalu. Koncert se uskutečnil 2. července a na záznamu se objevilo celkem patnáct skladeb. Nechybí mezi nimi kousky z počátku zpěvaččiny kariéry jako Ironic nebo All I Really Want, ani skladby z poslední zmíněné desky jako Guardian, Numb nebo Havoc.

 

 


deep-purple-now-what-640-80Deep Purple - Now What ?!
Hard-rockeři Deep Purple nechali své fanoušky čekat na novou nahrávku osm let. Jejich devatenácté studiové album nese název Now What a obsahuje jedenáct skladeb. Pětici Don Airey - Ian Gillan - Roger Glover - Steve Morse - Ian Paice doplnil producent Bob Ezrin. Jak zní nový materiál naživo, se můžete přesvědčit 8. srpna ve Slavkově u Brna.

 

 

 

ll-cool-j-authenticLl Cool J - Authentic
Eddie Van Halen, Snoop Dogg, Seal, Travis Barker nebo Tom Morello; to je jen stručný výčet hostů, kteří hostují na třináctém studiovém albu umělce říkajícího si LL Cool J. Album s názvem Authentic vychází pět let od předchozí nahrávky Exit 13. Ll Cool J dosud vypustil čtyři singly: Ratchet, Take It, Whaddup a We Came To Party.

 

 

 

 

Další novinky:

  • Rob Zombie - Venomous Rat Regeneration Vendor
  • Queensryche - Frequency Unknown
  • Killing Joke - Singles Collection 79-12

 


 

will.i.am fin 3-lowres

will.i.am - #willpower
Williams Adams aka will.i.am, tvůrčí mozek Black Eyed Peas, nachystal svoje čtvrté sólové album s názvem #willpower. První, co při bližším ohledání nahrávky zaujme, je seznam hostů: Britney Spears, Justin Bieber, Miley Cyrus, Chris Brown, Skylar Grey nebio Nicole Scherzinger. První singl This Is Love vypustil will.i.am už v červnu loňského roku. Tím aktuálním je skladba #thatPower, na níž hostuje již zmíněný idol dívčích srdcí Justin Bieber.

 

 


frank-turner-tape-deck-heartFrank Turner - Tape Deck Heart
Páté studiové album londýnského muzikanta Franka Turnera vychází po třech letech od předchozího kousku England Keep My Bones. Písničkář, který začínal jako zpěvák hardcore kapely Million Dead, na sebe asi upozornil jako jeden z účinkujících na zahajovacím ceremoniálu olympijských her a loni si mimo jiné zahrál na festivalu Mighty Sounds. Jeho novinka Tape Deck Heart obsahuje dvanáctku skladeb. Prvním singlem je píseň Recovery.

 



littlemix-fullLittle Mix - DNA
Mladá dívčí čtveřice Little Mix se dala dohromady v průběhu osmé řady X Factoru v roce 2011. Do soutěže se přihlásila jednotlivě sama za sebe, ale porotce napadla myšlenka, že by jim to lépe slušelo dohromady v girlbandu a nemýlili se. Little Mix celý X Factor vyhrály a do roka se staly senzací na televizních obrazovkách, v rádiích i v tisku po celé Velké Británii. Na připravovaném albu spolupracovali s celou řadou známých jmen, spoustu písniček si Little Mix napsaly samy, a to včetně prvního singlu Wings.

 



karl-hydeKarl Hyde - Edgeland
Karl Hyde, frontman slavných Underworld, na svojí sólovce Edgeland spolupracoval s multiinstrumentalistou a producentem Leo Abrahamsem, s nímž se potkali už při práci na koncertním projektu Briana Ena. Album má devět stop a Hyde se na něm vzdálil od tanečních parketů a vytvořil meditační, téměř až esoterické album.

 

 


 

gentleman coverGentleman - New Day Dawn
Německá star Gentleman, vlastním jménem Otto Tilmann, je jedním z prvních Evropanů, kteří si v reggae dokázali získat celosvětové uznání a to dokonce i v kolébce této hudby na Jamajce. Gentlemanovi se přezdívá nekorunovaný král evropského reggae a na jeho nahrávkách slyšíte i mnohé přesahy do dalších žánrů. New Day Dawn je jeho šesté studiové album.

 

 

 

Další novinky:

  • Phoenix - Bankrupt!
  • Within Temptation - The Q Music Sessions
  • Rob Zombie - Venomous Rat Regeneration Vendor

 


 

15-coverDivokej Bill - 15
Divokej Bill přichází čtyři roky po albu Mlsná se šestou studiovkou 15. Patnáctka je pro album symbolická - vychází v patnáctém roce existence kapely a ta navíc v květnu vyrazí na turné, které se odbude pod širým nebem v patnácti městech. Zvuk současného Divokýho Billa je dospělejší a aranžérsky promyšlenější. Podle zpěváka a kytaristy Vaška Bláhy jsou ale všechny skladby v základu nadále jednoduché a lze je hrát na kytaru u táboráku. I texty zůstávají tradiční: "Láska, smrt, chlast, tráva, motorky. Prostě témata ze života," konstatuje Bláha.

Přečtete si recenzi nového alba 15!

 

debbi-album-love-logic-and-will-37Debbi - Love Logic Will
Její druhé album vznikalo téměř celý uplynulý rok v pražském studiu RePrague opět pod vedením producenta Martina Ledviny. Debbi, jejíž pěveckou kariéru nastartoval hit Touch The Sun, představila album singlem You Take Me There. O repertoár se tentokrát autorsky největší měrou postaral právě sám Martin Ledvina, ale svými skladbami přispěla i Jana Kirschner, Samuel Hora nebo překvapivě i legendární Čechoameričan Ivan Král, který si s Debbi vystřihl duet How Can I Resist You.

Vyhrajte nové CD Debbi!

 

michael bubl to be loved  album coverMichael Bublé - To be Loved
Šesté studiové album cenami Grammy a Juno bohatě ověnčeného Kanaďana navazuje na zlatoplatinové CD Christmas. Nahrávka, jejímž prvním singlem je píseň s názvem It's A Beautiful Day, produkoval Bob Rock a bylo natočeno ve Vancouveru a Los Angeles. Najdete na něm atraktivní mix standardů a čtyř nových písní s Bublém jako spoluautorem, když třeba After All napsal s dalším slavným Kanaďanem Bryanem Adamsem. Album představí nové verze songů Bublého oblíbenců, mimo jiné skladby od Bee Gees, nebo Jackson 5.

 

 

stone-sour-house-of-gold-and-bones-2Stone Sour - House of Gold & Bones Part 2
Američtí rockeři Stone Sour, kteří mají ve své sestavě mimo jiné dva členy Slipknot Coreyho Taylora a Jamese Roota, vydávají druhou část svého ambiciózního koncepčního projektu House of Gold & Bones. House of Gold & Bones Parts 1 & 2 obsahuje celkem 23 písní. První díl s jedenácti písničkami vyšel v říjnu loňského roku. Čtveřice předvede své umění 20. června v Praze ve velkém sále Lucerny.

 

 

 

fall out boy save rock and roll 640x360Fall Out Boy - Save Rock And Roll
Po delší pauze, kdy se jednotliví členové věnovali svým sólovým projektům, natočili tito emo/pop-punkeři nové album Save Rock and Roll. Předchází mu singl s tradičně dlouhým názvem My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up). Na albu s pořadovým číslem 5 překvapivě hostuje i Elton John

 

 

 

 

Další novinky: 

  • M.I.A. – Matangi
  • Yeah Yeah Yeahs - Mosquito
  • Killing Joke - The Collection 1979 - 2012

 

paramoreparamoreParamore - Paramore
Paramore mají v Česku věrnou posluchačskou základnu, což potvrdily i kladné ohlasy po jejich vystoupení na festivalu Rock For People před dvěma lety. Jejich čtvrté studiové album s prostým názvem Paramore vychází po třech letech od posledního počinu Brand New Eyes. Produkoval jej Justin Meldal-Johnson, který má kredit na albech umělců jako jsou např. Beck, Nine Inch Nails, Tegan and Sara a M83. Paramore, kteří momentálně fungují ve složení Hayley Williams, Jeremy Davis a Taylor York, přivezou 19. června nové album i do Prahy.

 

 

polemic hey baba re bop 2013 lores 02-550x490Polemic - Hey! Ba-ba-re-bop!
Polemic, kteří letos slaví čtvrtstoletí své existence, fanouškům nachystali album s názvem Hey! Ba-ba-re-bop!. Při vzniku desky si skupina přizvala několik známých hostů. Jedním z featuringů je československá písnička s názvem Moře, kde si zazpívají reggae popově rockový Paľo Habera s funky Matějem Ruppertem, éterickou Lenkou Dusilovou a hravou Zdenkou Prednou. Svou roli dostala i Katka Knechtová. Na desce fanoušci najdou i převzatou skladbu Tu Vuò Fa L'Americano, po 16 letech teprve druhý cover, který kdy Polemic vydali na studiovém albu.

 

 

skyline fairytapesSkyline - Fairytapes
Nové album Skyline se v digitální verzi objevilo už 25. března, teď vychází také na klasickém nosiči. V pořadí šestá studiová nahrávka s názvem Fairytapes vznikala během roku 2012 a podle členů kapely je v porovnání s jejich předchozím albem Private Madness, Public Danger o něco veselejší, tanečnější a elektroničtější. Nové album si kapela produkovala sama, o finální mix a mastering se pak postaral uznávaný zvukový inženýr Matouš Godík.Prvním singlem alba, jehož křest proběhl 5. dubna v Paláci Akropolis, je kousek Dancing With Fire.

 

 

james-blake-overgrown-608x607James Blake - Overgrown
Dva roky po eponymním debutu nachystal mladý londýnský skladatel a producent elektronické dubstepové hudby James Blake nový materiál. Celkem deset skladeb je plné nápaditých samplů a Blakeova příjemně soulového hlasu. Prvním singlem je skladba Retrograde. Na albu se objevují dva velmi zajímaví hosté - producent Brian Eno rapper RZA.

 

 

 

bringmethehorizonsempiternalhqpngBring Me The Horizon - Sempiternal
Britská metalcoreová partička Bring Me The Horizon se dala dohromady v roce 2004 a od té doby natočila čtyři studiové nahrávky. Na té poslední s názvem Sempiternal jsou slyšet vlivy elektronické hudby, ambientu i popu. Jde o první nahrávku s klávesistou Jordanem Fishem. Album zatím podpořily dva singly: Shadow Moses a Sleepwalking.

 

 {vypnoutlink:Katka}

 

Další novinky:

  • The Knife - Shaking The Habitual
  • Device – Device
  • Drowning Pool - Resilience/Standard


ringo-starr--ringo-at-the-ryman-dvd-coverRingo Starr - Ringo At The Ryman (DVD)

Loni v červenci oslavil Ringo Starr své 72. narozeniny na pódiu plném spřátelených muzikantů. Vystoupení nazvané Ringo at the Ryman teď vychází na DVD. Mezi participujícími muzikanty jsou Steve Lukather z Toto, někdejší zpěvák a basák Mr. Mister Richard Page, bývalý člen Eagles Joe Walsh nebo člen The Raconteurs Brendan Benson. Na DVD nechybí ani původní písně Beatles: It Don't Come Easy, Don't Pass Me By, Act Naturally, I Wanna Be Your Man či Yellow Submarine.




ksedtd_covKillswitch Engage - Disarm The Descent

Hardrockeři Killswitch Engage nachystali po čtyřech letech nový materiál. Album se jmenuje Disarm The Descent a za mikrofonem se na něm opět objeví původní zpěvák Jesse Leach. Ten kapelu opustil v roce 2002, avšak loni nahradil Howarda Jonese, jenž musel americkou úderku kvůli zdravotním problémům opustit. Deska Disarm The Descent obsahuje dvanáct skladeb, první singl In Due Time se objevil začátkem února. Připomeňme, že Killswitch Engage 14. srpna vystoupí spolu se System of a Down a NOFX na Aerodrome festivalu v Praze.




carlabruniCarla Bruni - Little French Songs

Někdejší první dáma Francie a bývalá milenka Micka Jaggera Carla Bruni vydává po pěti letech své čtvrté album. Prvním singlem je skladba Chez Keith et Anita, poskládaná ze vzpomínek na vztah kytaristy Rolling Stones Keitha Richardse s italskou herečkou Anitou Pallenberg. Album obsahuje celkem jedenáct skladeb, naprostou většinu z nich zpívá Carla Bruni v rodném jazyce.

 

 

 

mi0003492488Mudhoney - Vanishing Point
Mudhoney, kteří před čtvrt stoletím pomáhali definovat zvuk grunge, se po pěti letech od předchozího kousku Lucky Ones připomínají nahrávkou Vanishing Point. Americká čtveřice slibuje razantní kolekci postavenou na energii z jejich koncertů, ale třeba i zvuk kláves. Albová novinka je jejich devátým studiovým počinem. Nový materiál můžou fanoušci slyšet naživo už 29. května, kdy Mudhoney vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

 

 

 

ape, TZ


him full top

 

zavřít