Kapela Tommy Indian spojila členy Cartonnage, Toxique nebo Radůzy

Vydáno 11.04.2013 | autor: redakce

Producent a klávesista Armin Effenberger (Cartonnage), bubeník David Landštof, kytarista Josef Štěpánek (oba Radůza, Wabi a Ďáblovo stádo), baskytarista Jan Lstibůrek (Toxique, Tomáš Klus) a pianista Petr Tichý (No Heroes): to jsou jména tvořící novou kapelu Tommy Indian.

Kapela Tommy Indian spojila členy Cartonnage, Toxique nebo Radůzy Kapela Tommy Indian spojila členy Cartonnage, Toxique nebo Radůzy

tomm-iindian-2013

Pětice se spojila s americkým písničkářem Thomasem Mathewem Klikou a společně připravují debutové album. Nahrávka, jež by měla vyjít v červnu, se bude jmenovat Moon Dreamer a žánrově půjde o spojení alternativy, popu a folku.

Přestože Tommy Indian za sebou nemá jediný odehraný koncert, hudebníci už stačili zabodovat ve dvou světových hudebních soutěžích Songwriting Competition 2013 a Unsigned Only. S písní Slow zaujali jako jediní Evropané porotu, v níž nechyběli umělci jako Tom Waits, Jeff Beck, Suzanne Vega, Robert Smith nebo Mark Foster, kteří tuto skladbu vybrali z dvaceti tisíce nahrávek z celého světa a zařadili ji mezi desítku nejlepších v hlavní kategorii Adult Album Alternative.

"Úspěch v soutěži mi přijde jako zázrak. V takovém množství songů se neztratit opravdu potěší. Ještě milejší ovšem bude zájem posluchačů ať už u nás nebo v zahraničí," říká pianista Petr Tichý, který je zároveň spoluautorem písničky Slow.

První koncert kapely je naplánovaný na 17. května do pražského klubu Klubovna, skupina se zároveň představí na několika letních festivalech.

TZ, ape

zavřít