Pozvání na Lunchmeat přijal i experimentátor Clark

Vydáno 22.04.2013 | autor: redakce

Již počtvrté se v Česku uskuteční festival Lunchmeat, který představuje zajímavé projekty spojující elektronickou hudbu a atraktivní vizualizace. Hlavními lákadly letošního ročníku jsou Clark, Fantastic Mr. Fox nebo slovenský Karaoke Tundra.

Pozvání na Lunchmeat přijal i experimentátor Clark Pozvání na Lunchmeat přijal i experimentátor Clark

clark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festival Lunchmeat si za svou čtyřletou existenci vydobyl stálé místo v jarním klubovém programu. Letos ho kromě posunutí o měsíc dopředu a sjednocení programu do jednoho dne, poznamenalo i přesunutí geografické, kdy se poprvé představí v podzemních prostorách Národní galerie - Veletržního paláce. Doprovodný program probíhá již od pondělka 22. dubna, kompletní informace o probíhajících akcích naleznete na stránkách festivalu.

A na koho se letos můžete těšit? Po minulých ročnících, kdy k nám zavítali jména jako Nosaj Thing, Luke Abbott, či naposledy vloni Kode9, je nyní největší hvězdou Clark z britského labelu Warp Records. Jelikož v sobě tento umělec skrývá několik hudebních poloh, jeho vystoupení může směřovat různými směry. Jisté je však, že svou site-specific instalací ho doprovodí turecké studio NOHlab. Mezi další potvrzené interprety patří Fantastic Mr. Fox, jenž může svým komponováním připomenout barvitějšího Jamese Blakea, nebo ruský producent Long Arm, který staví na komorních melodiích ovlivněných jazzem. Česko-slovenskou produkci, které bude patřit druhá stage, bude zastupovat Zephid, FNTM, Stratasoul či stálice domácí scény Karaoke Tundra.

Hlavní program začíná v pátek 26. dubna v 20.30 a potrvá až do brzkých ranních hodin. Kapacita festivalu je pro letošek omezená, v předprodeji se dají lístky koupit za 230 Kč (+ poplatky), na místě pak budou stát 350 kč.

Ondřej Bambas

zavřít