I děti mají svůj mejdan: na Kašpárkohraní zahraje Kašpárek v rohlíku

Vydáno 16.05.2013 | autor: redakce


Pátý ročník největšího dětského festivalu Kašpárkohraní se uskuteční v neděli 16. června od 12 do 19 hodin ve Stromovce v Praze 7. Na akci je vstup zdarma.

I děti mají svůj mejdan: na Kašpárkohraní zahraje Kašpárek v rohlíku I děti mají svůj mejdan: na Kašpárkohraní zahraje Kašpárek v rohlíku

kasparkohrani 1 tz

Děti roztančí Kašpárek v rohlíku tentokrát jako pojízdný cirkus s hosty z kapel Sto zvířat, Wohnout, Umakart či Obří broskev. V rámci svého letního turné zde vystoupí také Pískomil se vrací s Michalem Malátným z Chinaski, dále Jaroslav Uhlíř, Ewa Farna a další interpreti.

Chybět nebude divadelní program s tradičním průvodem obřích loutek, klaunské duo Squadra Sua či oblíbená bublinová show Václava Strassera. Děti si budou moci zahrát fotbal s elitními fotbalisty AC Sparta Praha či si vyzkoušet rugby, florbal, atletiku, softbal, volejbal nebo třeba kung-fu.

Stejně jako v předchozích letech se Kašpárkohraní neobejde bez turnaje v kuličkách s mistrem světa Pavlem Zoufalým a nabídne také filmové dílny zaměřené na trik a animaci či výtvarné workshopy od výroby masek přes kreslení a malování až po tvorbu mozaiek a samozřejmě nepřeberné množství společenských a pohybových her a hrátek pro děti všech věkových kategorií. V loňském roce na Kašpárkohraní zavítalo více než 15 tisíc návštěvníků.

TZ, ape


zavřít