Divokej Bill: comebackové turné odstartováno. Na programu je ještě 14 měst

Vydáno 14.05.2013 | autor: redakce


Divokej Bill v Jihlavě zahájil turné k 15 rokům existence. Populární česká sestava se na domácí pódia vrátila po delší pauze, kterou si muzikanti naordinovali předloni v září po tisícím koncertu v rodných Úvalech.

Divokej Bill: comebackové turné odstartováno. Na programu je ještě 14 měst Divokej Bill: comebackové turné odstartováno. Na programu je ještě 14 měst

Divokej Bill 15 tour Jihlava - foto Robert Brajer 6

Od ohlášené domácí pauzy vystupoval Divokej Bill především na Slovensku, ale také v Anglii, Rumunsku či na Ukrajině. Letos si muzikanti připomínají patnácté narozeniny, které oslavili vydáním nového alba s prozaickým názvem 15 a vyrazili na stejnojmenné republikové turné, jež čítá patnáct koncertních štací pod širým nebem.


V jihlavském amfiteátru Březinovy sady, kde turné 11. května odstartovalo, se sešly zhruba dva tisíce fanoušků. "Z první štace našeho tour jsme nadšení. Přesto, že celý den lilo jako z konve a počasí se umoudřilo až těsně před začátkem koncertu, jihlavské publikum bylo fantastické a my si hraní skvěle užili. Už teď se těšíme na další akce," uvedl bezprostředně po koncertu zpěvák a kytarista Vašek Bláha.


Osmičlenný soubor odehrál v Jihlavě během dvouhodinové show devětadvacet písní a vedle starších zlidovělých hitů se dostalo - kromě skladby Pekelník - na všechny songy z novinkového alba. Úspěch sklidila i karlovarská sestava Liwid, která hostuje na celém turné.

TZ, ape, foto: Robert Brajer


zavřít