Esben and the Witch postraší pražské publikum

Vydáno 15.05.2013 | autor: redakce


V sobotu 18. května dorazí do Prahy britská formace Esben and the Witch. Trio na začátku letošního roku vydalo druhé album a úspěšně navazuje na dva roky starý debut, s kterým si jen opatrně získávali své fanoušky. Nyní jsou si prý jistější.

Esben and the Witch postraší pražské publikum Esben and the Witch postraší pražské publikum

Esben And The Witch


Esben and the Witch je název dánské pohádky, vyprávějící příběh nejmladšího z dvanácti bratrů, Esbenovi, který se všemožnými prostředky snaží dostat k čarodějnici, aby jí kradl vzácné předměty. Atmosféra celého vyprávění je velice ponurá až strašidelná, nemálo nepodobná příběhům z pera bratří Grimmů. A stejně tajemná, v mlze zahaleném lese se odehrávající, je hudba brightonského tria, které si titul pohádky vypůjčilo pro svůj název. Sami svou hudbu označují jako "nightmare pop" a jen těžko nalézt vhodnější spojení.

Na svém kontě mají prozatím dvě EP a dvě dlouhohrající desky; poslední Wash The Sins Not Only The Face vyšla letos v lednu. Album bylo nahráváno v osamělé chatě, kde byli členové odříznuti od civilizace bez dostupnosti internetu nebo mobilního signálu, pouze se svými vzpomínkami a historkami. Zatím poslední ukázkou z této nahrávky je When That Head Spits, k níž vytvořil tumblrovskou variaci na Švankmajera mladý umělec a režisér Rafael Bonilla Jr.

V současnosti připravují remixové album své novinky a několik ukázek je již ke slyšení na YouTubovém profilu kapely. Krom toho korzují se svým turné napříč Evropou - již si stačili zahrát na italské pláži a v sobotu zahrají v pražském Lucerna Music Baru. Jelikož je naplánována i tradiční víkendová diskotéka Jirky Neumanna, koncert začne o něco dříve. Cena lístků je pro pražskou zastávku v předprodeji 200 Kč, na místě budou o padesátikorunu dražší.

Ondřej Bambas


zavřít