Český YouTube Fest zná patnáctku finalistů, o vítězi rozhodnou fanoušci

Vydáno 21.05.2013 | autor: Petr Lenk

Talentovaní umělci přihlásili do letošního ročníku Českého YouTube Festu o 15% videoklipů více než v minulém roce. Do soutěže se letos zapojilo přes 460 kapel a interpretů, zájem z řad umělců se tak oproti loňskému roku zvýšil o třetinu. Nadaní hudebníci mohli vůbec poprvé do soutěže přihlašovat skladby v jakémkoliv jazyce

Český YouTube Fest zná patnáctku finalistů, o vítězi rozhodnou fanoušci Český YouTube Fest zná patnáctku finalistů, o vítězi rozhodnou fanoušci


Lucie2013Jedním z porotců letošního ročníku je Lucie
„Výběr finálové patnáctky nakonec nebyl tak náročný, jak jsme se obávali. Český YouTube Fest potvrzuje, že je mezi námi řada skvělých neznámých skupin - jen jim dát šanci se představit!," říká člen kapely Lucie Michal Dvořák.

Na odbornou porotu tak čekal nelehký úkol z celkového počtu 900 přihlášených příspěvků vybrat 15 nejlepších finalistů, kteří se teď v online hlasování utkají o přízeň veřejnosti. V porotě hudebních expertů letos zasedli, kromě kapely Lucie, která je také tváří letošního YouTube Festu, i známý hudebník a producent Boris Carloff, vítěz minulého ročníku soutěže skupina Bek Ofis a zástupci iREPORTu, OSA a Bandzone.cz.


„Do soutěže se letos přihlásil rekordní počet kapel. Kromě kvantity se ale obrovským skokem zvýšila i kvalita přihlášených skladeb, což nás velmi potěšilo. Mezi přihlášenými byly kapely mnoha hudebních žánrů," vysvětluje Lukáš Paulů z OSA. Výrazný kvalitativní posun potvrzuje i šéf magazínu iREPORT a člen poroty Jarda Hudec: „Český YouTube Fest zásadním způsobem obohatily anglicky zpívající kapely a díky jeho rostoucí prestiži se do něj přihlásili také zajímaví interpreti, kteří se jinak podobných soutěží neúčastní."


bek ofis
Vítěz Českého YouTube festu 2012 Bek Ofis
„Samotnou výhrou a účastí na skvělých festivalech to nekončí. Vítězný projekt by měl mít k dispozici kvalitní tým lidí, který mu ukáže, jak se zorientovat na mediálním trhu, začne pracovat s jeho singlem a videem a samotnou výhru a její účinnost prodlouží o několik měsíců. S tím jsme připraveni výherci pomoci," vysvětluje Lukáš Rychtařík z Championship Music.

Kromě účasti na festivalech budou moci tři finalisté využít nabídky, která zahrnuje vytvoření brandovaného kanálu na YouTube od Championship Music, ale i školení o tom, jak se o kanál starat a využívat ho ve svůj prospěch.

Dalšími partnery projektu jsou Fajn radio, Championship Music, iREPORT a Óčko.

Patnáct finalistů Českého YouTube Festu 2013 (v abecedním pořadí)

Dirty Blondes - Gold Digger
Evelynne - D.N.A.
Gambrz Reprs - Kanystr
Holden Caulfield - Merry Christmas Pauline
Hysterical Naked - Comfort Thee
IAN - Mom´n´Dad
I like you hysteric - The Year of The Tiger
Jitka Charvátová - Timeless
Lanugo - Cínoví vojáci
Nanosféra - Souhvězdí samoty
Nèro Scartch - I feel so lonely
Sunflower Caravan - Get high
True Crew - Beztak
Voila! - Flip Flops
We on the moon - The ocean sky

{vypnoutslider} {vypnoutlink:Lanugo, Jitka Charvátová, Sunflower Caravan, Lucie Bílá}


zavřít