Hity a city z Hanspaulky: Tata Bojs budou poprvé rekapitulovat

Vydáno 22.05.2013 | autor: redakce


Tata Bojs v červnu vydají svoji první výběrovku. Album Hity a city aneb best of Tata Bojs vyjde na dvou discích 7. června, brzy poté kapela vyrazí na turné.

Hity a city z Hanspaulky: Tata Bojs budou poprvé rekapitulovat Hity a city z Hanspaulky: Tata Bojs budou poprvé rekapitulovat

tatabojs2013Současnou sestavu Tata Bojs tvoří Milan Cais, Mardoša, Vladimír Bár, Jiří Hradil a zvukař Dušan Neuwerth

Kompilace mapuje vývoj Tata Bojs od prvních záznamů z počátku devadesátých let minulého století až do současnosti, přičemž svého zástupce bude mít každé album. První disk Hitů a citů přinese největší singlové hity skupiny, pro druhé CD vybrali Milan Cais a Mardoša další důležité skladby z celé historie Tata Bojs. Ty jsou charakterizované jejich slovy jako "písně, o kterých si dodnes myslíme, že to jsou hity jak břitva, ale z nějakýho záhadnýho důvodu jsme v tom zůstali sami".



Poprvé se na albu objeví i některé speciální singlové verze a také letošní "recyklovaná" verze hitu Pěšáci s Doubravánkem. Na kompilaci se objeví i zbrusu nová skladba Strašidelná původně určená pro album Ležatá osmička, jež ale byla dokončená až letos na jaře. "Je to typ písničky, u který nevíte, jestli se máte bát nebo smát. Doporučuju obojí. Shodli jsme se, že určitě bude mít své příznivce, ale možná ještě více odpůrců. A i ti příznivci si jí nepustí moc často. Když jsem dotočil "zpěv" (dávám záměrně do uvozovek), lekl jsem se sám sebe," říká na konto novinky Milan Cais.

Mardoša ke kompilaci dodává: "Dodrželi jsme koncepci tak, jak jsme ji navrhli. Na každém disku je rovná dvacítka skladeb. První "singlový" disk je řazen chronologicky od nejstarších k nejnovějším písničkám. Ten druhý, "lahůdkový" také, ale v obráceném pořadí! Takže od nejnovějších až po pravěk. Tím se uzavře pomyslný kruh naší kompilace/cyklace."

Následně po vydání tohoto dvojalba startuje turné pojmenované 25 let cyklace aneb Tour domácí, které odstartuje 14. června na festivalu Votvírák, kde Tata Bojs zahrají vůbec poprvé. Následovat bude dalších devět vystoupení zakončených 7. září v Olomouci.

TZ, ape

zavřít