Kytarista Def Leppard Vivian Campbell má rakovinu. Turné ale odjede

Vydáno 12.06.2013 | autor: redakce

Vivian Campbell, jenž je u Def Leppard od roku 1992, trpí tzv. Hodgkinovou chorobou, tedy nádorovým onemocnění mízních uzlin. Přes probíhající léčbu se chystá absolvovat letní turné kapely.

Kytarista Def Leppard Vivian Campbell má rakovinu. Turné ale odjede Kytarista Def Leppard Vivian Campbell má rakovinu. Turné ale odjede

vivian DEF LeppardKytarista Vivian Campbell kvůli rakovině plány s kapelou měnit nehodlá

"Procento úspěšné léčby je až 80%. Když máte rakovinu, Hodgkinův lymfom je ta nejlepší varianta," zažertoval kytarista v prohlášení. Campbell je v jedné třetině léčby, přičemž chemoterapie potrvá ještě čtyři měsíce. Štěstím v neštěstí je fakt, že lékaři onemocnění objevili v časném stádiu. Muzikant si přes onemocnění snaží udržet dobrou náladu. "Nový aerodynamický účes" komentoval svoji zdravotní situaci poté, co během chemoterapie přišel o vlasy.

Def Leppard vyrážejí na letní tour 21. června. Kromě toho plánuje kytarista absolvovat čtyři srpnové koncerty se svojí další kapelou Dio. Připomeňme, že Vivian Campbell má za sebou také angažmá u Whitesnake, Thin Lizzy nebo Riverdogs.

Def Leppard tento rok oznámili své plány znovu nahrát svoji kompletní diskografii. Mělo by jít o protest proti nedostatečnému finančnímu ohodnocení od jejich labelu plynoucího z digitálních prodejů nahrávek.

guardian.co.uk, ape

zavřít