Český YouTube Fest: zvítězili IAN, za nimi Dirty Blondes a We On The Moon

Vydáno 12.06.2013 | autor: redakce

Třetí ročník Českého YouTube Festu zná své vítěze. Svými hlasy o nich rozhodli přímo uživatelé YouTube. Absolutním vítězem se stala formace IAN se skladbou Mom'n'Dad, dále bodovali Dirty Blondes, We On The Moon, Evelynne a I Like You Hysteric.

Český YouTube Fest: zvítězili IAN, za nimi Dirty Blondes a We On The Moon Český YouTube Fest: zvítězili IAN, za nimi Dirty Blondes a We On The Moon

YouTube Fest 2013 foto IANIAN jsou historicky třetími vítězi Českého You Tube Festu. V předchozích letech uspěli Bek Ofis a Flattus.

Uživatelé YouTube rozdělili mezi své favority přes 60 tisíc hlasů. Vítězové, kteří byli vyhlášeni 12. června na slavnostním udílení Výročních cen OSA za rok 2012 v divadle Hybernia, získávají možnost vystoupit na letních festivalech United Islands České spořitelny, Jam Rocku a Rock for People.

Do soutěže se letos zapojilo přes 460 kapel a interpretů, zájem z řad umělců se tak oproti loňskému roku zvýšil o třetinu. Podle odborné poroty pod vedením kapely Lucie, která je tváří letošního ročníku soutěže, se kromě kvantity zvýšila i kvalita přihlášených skladeb. Z celkového počtu 900 přihlášených příspěvků mnoha hudebních stylů pak porota vybrala 15 nejlepších finalistů. Ti se pak ve veřejném hlasování utkali v souboji o sympatie uživatelů YouTube.

"Být vítězem Českého YouTube Festu je obrovský úspěch. I když je projekt IAN na hudebním poli uplně nový a de facto neznámý, naše píseň Mom 'n' Dad v konkurenci uspěla - a to nejen mezi přáteli a známými, ale i mezi novými posluchači, kteří si chtěli poslechnout něco nového. Toho si moc vážíme," říkají členové kapely Ian Yvese a Jan Kaňka, kteří si kromě zmíněných domácích akcí zahrají také na maďarském festivalu Sziget. 

Svůj talent předvedou domácímu festivalovému publiku také interpreti, kteří se podle fanoušků YouTube umístili na druhém až pátém místě. Druhou pozici s písní Gold Digger obsadila kapela Dirty Blondes. Na třetí příčce se umístili We On The Moon se songem The Ocean Sky. Bramborová medaile patří formaci Evelynne, která zabodovala s písní D.N.A. Pětici pak uzavírá song Year of Tiger od kapely I Like You Hysteric.

TZ, ape

 

zavřít