HIP HOP & REGGAE JEDE!

Vydáno 15.01.2007 | autor: redakce

Bosenská sedma DUBIOZA KOLEKTIV to rozbalí s mixem hip hopu a reggae během Zimní Colours of Ostrava a v pražském Crossu. Kdo chyběl na nezapomenutelné show loni v Ostravě, má tak jedinečnou šanci to napravit.

HIP HOP & REGGAE JEDE! HIP HOP & REGGAE JEDE!

Dubioza Kolektiv je společný projekt několika původně pouličních raperů a muzikantů, kteří prožili jugoslávskou válku v bosenském Sarajevu a Zenici. Almir Hasanbegovic, Adisa Zvekic, Adis Malicbegovic a Alan Hajduk byli zakládajícími členy pouliční rap-improvisation úderky Gluho Doba Against Def Age, která se už od roku 1993 pokoušela bojovat proti válečné atmosféře svými street performancemi.



Tato vystoupení rozšířili po válce i o DJ/MCs sessions v bosenských klubech a když se k nim v roce 2003 připojili Brano Jakubovic a Vedran Mujagic ze známé bosenské skupiny Adi Lukovac & Ornamenti, začali společně koncertovat jako regulérní kapela.



V hudbě a textech Dubioza Kolektiv můžete stále slyšet kousavý a nekompromisní tón a slova jako pravda a lež, korupce a násilí, naděje a zklamání, láska a boj. Na rozdíl od mnoha dnešních hiphopových stars, hrajících si na ganstery a zároveň propagujících poslední módu, můžete Dubioze věřit každé slovo, oni tu válku skutečně prožili!

Dubioza Kolektiv:

24. 1. klub Cross, Praha
26. 1. Zimní Colours of Ostrava
zavřít