Přijedou Dream Theater. S novou deskou a tříhodinovým programem

Vydáno 25.06.2013 | autor: redakce

Dream Theater oznámili první část svého nadcházejícího turné, v jehož rámci přijedou 29. ledna 2014 opět Česka. V pražské Tipsport Areně zazní také nové skladby z chystaného alba.

Přijedou Dream Theater. S novou deskou a tříhodinovým programem Přijedou Dream Theater. S novou deskou a tříhodinovým programem

Dream Theater 2013Dream Theater: Mike Mangini, John Petrucci, James LaBrie, Jordan Rudess, John Myung

Eponymní novinka Dream Theater je ohlášena na 24. září. Vznikla v produkci Johna Petrucciho a Richarda Chycki, jenž je podepsán např. pod nahrávkami Aerosmith nebo Rush. Na této desce kapela také prvně spolupracovala s bubeníkem Mikem Manginim, který se k Dream Theater připojil v roce 2010.

"V každém novém album vidím příležitost nového začátku. Možnost buď zdokonalit a posunout dál směr, kterým se několik let ubíráte nebo se naopak vydat úplně novou cestou. Poprvé ve své kariéře jsme desce dali stejné jméno, jaké nese naše kapela. Myslím, že lépe naši tvůrčí a hudební identitu vystihnout nelze. Zaměřili jsme se a maximálně věnovali všem prvkům, které nás dělají jedinečnými - od epického záběru a intenzity k atmosféře a barevnosti. Jsme z výsledku nadšeni a už se nemůžeme dočkat, až si desku budou moci poslechnout naši fanoušci," přibližuje novinku Dream Theater John Petrucci.

S novým albem se skupina rozjede na rozsáhlé turné, jehož první, evropská část vypukne 15. ledna a ještě v témže měsíci přivede skupinu do pražské Tipsport Areny. Pod názvem An Evening With Dream Theater kapela přiveze tříhodinový program, který nebude zahajovat žádná předkapela.

TZ, ape

zavřít