Co vychází v červenci: přehled novinek

Vydáno 29.07.2013 | autor: redakce

Poslední červencový týden se reedicí deset let starého živáku Live in Knebworth připomíná Robbie Williams. Svůj debut představí electro-soulová dvojice AlunaGeorge a zkrátka nepřijdou ani příznivci ostřejších kytar: nové desky nachystali We Came As Romans a Five Finger Death Punch.

Co vychází v červenci: přehled novinek Co vychází v červenci: přehled novinek

rw dvdRobbie Williams - Live At Knebworth
V roce 2003 v rámci svého turné koncertoval Robbie Williams nedaleko města Knewborth. Tento areál v minulosti využili pro svá vystoupení například Led Zeppelin, Queen nebo Oasis. Tři Robbieho beznadějně vyprodané show navštívilo více než 375 tisíc lidí a následně vyšel koncertní záznam pod názvem Live At Knebworth. Ten se teď dočkal remixované a remasterované edici. Kromě kompletního koncertu se fanoušci mohou těšit na dva songy, které Robbie během koncertu zahrál, ale nikdy se na DVD neobjevily, dále píseň Back For Good, nebo dokument z roku 2003 nazvaný Moments Of Mass Distraction.

 

 

five finger death punch 2013album vol.1 COVFive Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Vol. 1
Dva roky po albu American Capitalist přichystala americká metalová parta Five Finger Death Punch nový materiál. Nahrávka The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell vyjde dokonce jako dvojalbum. První díl obsahuje 14 skladeb, v bonusové edici dalších 15 v podobě živáku. Prvním singlem je píseň Lift Me Up, v níž hostoval Rob Halford. Dalším hvězdným hostem je Max Cavalera, jehož vokál se objevuje ve skladbě I.M.Sin.

 

 

 

alunageorge bodymusicAlunaGeorge - Body Music
Britská electro-soulová dvojice AlunaGeorge (Aluna Francis a George Reid) patří mezi nejzásadnější nováčky taneční hudby. V anketě BBC Sound of 2013 se umístili na druhém místě a byli také nominováni na Critics' Choice Award na Brit Awards. Jejich debut Body Music obsahuje 14 skladeb.Zatím posledním singlem je skladba Attractiong Flies, už dříve duo vydalo dva tracky: You Know You Like It a Your Drums, Your Love.

 

 

 

wecameasromansWe Came As Romans - Tracing Back Roots
Dva roky od počinu Understanding What We've Grown to Be nachystala metalcoreová parta v pořadí třetí nahrávku Tracing Back Roots. Jedenáct tracků má oproti předchozímu materiálu více melodický sound. Na světě jsou zatím tři singly: Hope, Tracing Back Roots a Fade Away.

 

 

 

Dále vychází:

  • Fight Or Flight - A Life By Design?
  • James LaBrie - Impermanent Resonance

selenagomez starseSelena Gomez - Stars Dance
Selena Gomez má přes svůj nízký věk na svém kontě nejen desítky televizních a filmových rolí, ale především i několik úspěšných alb. Doposud je vydávala společně se svojí kapelou The Scene, teď nachystala album, pod nímž je podepsána jen ona sama. Nahrávka dostala název Stars Dance a přinese celkem jedenáct písní, žánrově se pohybujících od electra, přes taneční muziku a pop až k dubstepu. Po textové stránce skladby často odkazují k jejímu vztahu s aktuálním idolem teenagerů Justinem Bieberem. Prvním singlem alba je skladba Come & Get It.

 

 

 

Songs from the LabyrinthSting - Song from the Labyrinth
Song from the Labyrinth je kompilace skladeb renesančního skladatele Johna Downlanda nahraných Stingem. Poprvé vyšla v roce 2006 a teď se na trhu objevuje reedice obohacená o bonusy a s DVD The Journey and the Labyrinth, televizním pořadem s rozhovory, vystoupeními, historickými informacemi a živým vystoupením z kostela St. Luke's Church v Londýně, kde Sting předvedl část skladeb z alba i své největší hity.

 

 

 

smurf2Různí - Šmoulové 2 OST
Rodinný animovaný film Šmoulové z roku 2011 vycházející z oblíbeného seriálu se letos o prázdninách dočkal druhého pokračování. Pilotní singl soundtracku Ooh La La má na svědomí Britney Spears. Mezi dalšími umělci najdeme Owl City, Right Said Fred nebo Nelly Furtado. Poslední den trilogie je v plánu za dva roky.

 

 

 

fuckbuttonsFuck Buttons - Slow Focus
Britské elektronické duo Fuck Buttons vzniklo v roce 2004 v britském Bristolu a tvoří jej Andrew Hung a Benjamin John Power. Slow Focus je jejich třetí počin a vůbec první, který si sami produkovali. Nahrávka obsahuje sedm skladeb a podle prvních recenzí se zdá, že oproti těžce stravitelné předchozí tvorbě zastihnul dvojici letošní rok ve více posluchačsky přívětivější podobě.

 

 

 

Dále vychází: 

  • Pyyramids - Brightest Darkest Day
  • Marc Anthony - 3.0
  • Různí - Taneční liga 151

 


 petshopboys electric COVPet Shop Boys - Electric
Po necelém roce nachystali synthpopoví Pet Shop Boys novinkové album Electric. To je jejich dvanáctým počinem a vůbec prvním, které vyšlo na jejich vlastním labelu x2. Nahrávka vznikala šest měsíců a nahrávání probíhalo ve třech městech: Londýně, Berlíně a Los Angeles. Album obsahuje devět skladeb, z toho jeden cover Bruce Springsteena. Ve skladbě Thursday hostoval zpěvák a rapper Example.

 

 

 

 

 

robin thickle COVRobin Thickle - Blurred Lines
Americký šestatřicetiletý r'n'b zpěvák, hudebník, skladatel a občasný herec Robin Thicke se připomíná po dvou letech šestým albem Blurred Lines. První vlaštovkou byl stejnojmenný singl vydaný v květnu, v němž hostují úspěšní rappeři T.I. a Pharrell. Aktuálním singlem je skladba Give It 2 U, v němž je slyšet jiný rapper, Kendrick Lamar. Na albu najdeme celkem deset skladeb.

 

 

 

Tarja Victim of Ritual COVTarja - Victim Of Ritual
Bývalá zpěvačka Nightwish Tarja Turunen chystá své čtvrté sólové album Colours in the Dark, jehož předzvěstí je singl Victiom of Ritual. Ten obsahuje 4 tracky: stejnojmennou skladbu ve dvou verzích a živý záznam písní I Walk Alone a Underneath. Kompletní album by se mělo objevit koncem srpna.

 

 

 

teen beach movie COVRůzní - Teen Beach Movie OST
Soundtrack k filmu Teen Beach Movie, který má premiéru na Disney Channel 19. července, je inspirován klasickými surfařskými filmy a v hlavní roli se v něm představí Ross Lynch a Maia Mitchell. Teen Beach Movie je letošním letním filmem, které Disney Channel uvádí každoročně. Předcházely mu například High School Musical, Camp Rock a vloni Let It Shine.

 

 

 

Dále vychází:

  • Mayer Hawthorne - Where Does This Door Go
  • Skylar Grey - Don't Look Down
  • Letlive - The Blackest Beautiful

 


 

JayZ MagnaCartaHolyGrail 608x608Jay-Z - Magna Carta... Holy Grail
Sedmnáctinásobný držitel cen Grammy a jeden z nejvýznamnějších rapperů současnosti Jay-Z vydává nové album Magna Carta Holy Grail. Jde o první album po čtyřech letech; posledním počinem třiačtyřicetiletého rappera je nahrávka The Blueprint 3. Na albu mimo jiné hostují Rick Ross, Nas, Justin Timberlake, Frank Ocean nebo umělcova manželka Beyoncé. V tracklistu nechybí skladba Holy Gril, v níž Jay-Z použil slova největšího hitu Nirvany Smells Like Teen Spirit. 

 

 

 

janes addiction live cov smJane's Addiction - Live In NYC
Live in NYC je první živou nahrávkou alternativních rockerů Jane's Addiction od jejich eponymního debutu z roku 1987. Záznam vznikl 29. prosince loňského roku na severoamerickém turné Theatre of Escapistsv newyorském Terminal 5. Nahrávka, jíž Jane's Adiction nahráli ve složení Perry Farrell, Dave Navarro, Stephen Perkins a Chris Chaney, obsahuje 12 skladeb.

 

 

 

james-brown-live-at-the-apollo-part-1-frontJames Brown - Live at Apollo - Best Of (50th Anniversary)
Po padesáti letech od prvního releasu vychází živák Jamese Browna, o kterém časopis Rolling Stone napsal: "Pravděpodobně to nejlepší živé album jaké kdy bylo nahráno." Nahrávka, jenž byla pořízena v roce 1962 v americkém Apollo Theater, byla znovu vydána v roce 2004. Současná verze obsahuje dvě dosud nevydané skladby: There It Is a Hot Pants Road.

 

 

 

whitesnake COVWhitesnake - Made In Britain/The World Record
V roce 2011 absolvovali Whitesnake světové turné, které neminulo ani Velkou Británii, kde kapela pořídila záznam svého vystoupení. Na dvou samostatně pojmenovaných discích fanoušci najdou celkem 23 skladeb.

 

 

 

Dále vychází: 

  • Ciara - Ciara
  • Různí - Osamělý jezdec OST

editors thewight COV

 

Editors - The Weight of Your Love
Editors na svém čtvrtém albu The Weight of Yout Love začali pracovat už na podzim 2010. Nahrávku produkoval Jacquire King a kapela při nahrávání spolupracovala také s Floodem, který produkoval jejich předešlé album In This Light and on This Evening. Album bylo většinou nahráváno živě a jde o první album nahrané po odchodu kytaristy Chrise Urbanowicze v dubnu 2012. Prvním singlem alba je A Ton of Love. Editors své nové album představí i pražskému publiku, a to 6. října v pražském Lucerna Music Baru.

 

 

Palms-Palms-SmallPalms - Palms
Palms existují teprve od roku 2011. Kapelu tvoří zpěvák Deftones Chino Moreno a tři čelnová post-metalových Isis: basák Jeff Caxide, bubeník Aaron Harris a kytarista Bryant Clifford Meyer. Eponymní album, jež bylo původně hlášeno už na rok 2012, si kapela produkovala sama. Nahrávka vychází u labelu Ipecac Recordings, jenž spoluzaložil Mike Patton a na němž vyšla některá předchozí alba Isis.

 

 

 

atlas-genius-when-it-was-now-warnerAtlas Genius - When It Was Now
Atlas Genius je indie rocková kapela z amerického Adelaide a tvoří ji zpěvák a kytarista Keith Jeffery a bubeník Michael Jeffery. Jejich debutový singl Trojans vyšel již v roce 2011. Keith Jeffery popisuje hudbu Atlas Genius jako setkání Death Cab For Cutie, The Police a Becka.

 

 Koupit za nejlepší cenu

 

lenny COVLenny - All My Love
Do českého hudebního průmyslu vstupuje mladá a talentovaná písničkářka a muzikantka, která vystupuje pod uměleckým jménem Lenny.  Dcera muzikantky Lenky Filipové už ve škole našla zalíbení v sólovém zpěvu doprovázeném hrou na klavír. Komponovala melodie a později přidávala i texty. Svoji první píseň složila už v jedenácti letech. Prvními singly jejího autorského EP jsou skladby All My Love a Letter To You.

 

 

 

nejhitykvodě COVRůzní umělci - Nej hity na pláž a k vodě
Pod titulem Nej hity na pláž a k vodě vychází kompilace skladeb domácích interpretů, která si klade za cíl zpříjemnit léto. Na dvou discích se tu potkávaji převážně postarší skladby, mezi nimiž figurují např. Ivan Hlas (Malagelo), Jiří Korn (Windsurfing), Yo Yo Band (Jedem do Afriky). Své zářezy tu dále mají i Miro Žbirka. Janek Ledecký, Holki, Lunetic nebo Kryštof. {vypnoutlink:Death}

 

 

 

Dále vychází:

  • Amon Amarth - Deceiver of the Gods
  • Shining - One One One
  • Terence Blanchard - Magnetic


TZ, ape



PetShopBoys2012 TOP

zavřít