ROCCO DELUCA NA VLNÁCH ČRo1

Vydáno 21.01.2007 | autor: redakce

Český rozhlas 1 - Radiožurnál odvysílá v pátek 19. ledna záznam pražského koncertu amerického newcomera ROCCA DELUCY, který vystoupil sólově akusticky den před koncem loňského roku v Paláci Akropolis.

ROCCO DELUCA NA VLNÁCH ČRo1 ROCCO DELUCA NA VLNÁCH ČRo1

Na koncertě představil Rocco DeLuca českému publiku skvělé skladby ze svého debutového alba I Trust You To Kill Me. „Blues zemřelo, když se na něj někdo vykašlal“, říká na první pohled plachý a skromný Rocco. „Hudba, kterou jsem já prošel, měla obrovskou energii a sílu. Aby se vrátily staré dobré časy, je zapotřebí se ponořit pořádně do duše, vrátit zpátky do muziky punkové prvky, to je jediná cesta, jak se to dá hrát.



Nové album Rocco DeLucy I Trust You To Kill Me je plné dravosti a odhodlání. Vyzývá posluchače k tomu, aby se pořádně ponořili do hlubin srdce a duše a zažili pořádnou hudební revoluci. Stejně jako pro většinu umělců, ani pro DeLucu nebyla z minulosti do reality současné doby rovná cesta. „Mockrát chceš umřít a ještě častěji musíš spadnout na hubu, abys zjistil, jak to chodí a kudy máš jít dál. Ty jizvy, které ti ten čas přinese, jsou ale k nezaplacení. Když stojíš na pódiu, promítneš si vždycky všechno, co bylo špatné i dobré.



DeLuca dává do muziky všechno a jeho texty vycházejí přímo z jeho srdce. I Trust You To Kill Me je přesně tím, co DeLuca sám hledal, prožil, našel. Debutové album bylo vydáno v březnu 2006 a koncem loňského roku se DeLuca vydal na své první mezinárodní turné. V jeho rámci vystoupil 30. prosince v Paláci Akropolis.

Záznam koncertu Rocco DeLucy, Český rozhlas 1 – Radiožurnál, 19. ledna, 22:00.

www.rozhlas.cz
zavřít