Richard Müller bez nástrojů: na turné Hlasy zazní jen hlasy

Vydáno 10.09.2013 | autor: redakce

Hlasy; tak se jmenuje aktuální projekt Richarda Müllera, v jehož rámci vyrazí na podzimní megaturné po České a Slovenské republice. Na šňůře spolu se skupinou Fragile předvede skladby v nových úpravách bez použití jediného nástroje.

Richard Müller bez nástrojů: na turné Hlasy zazní jen hlasy Richard Müller bez nástrojů: na turné Hlasy zazní jen hlasy

Richard Muller a Fragile 2013 foto Jakub KlimoRichard Müller oslavil začátkem září 54. narozeniny

Turné startuje už 14. září na zámku Nový Světlov a potrvá rovné dva měsíce, během nichž zpěvák navštíví 32 měst. "Koncertování mě naplňuje a dodává mi energii. Na turné Hlasy s kapelou Fragile se velmi těším, protože Braňo Kostka je skvělý kapelník. On drží tempo a báječně ovládá beatbox. Podle mě bude mít hodně lidí na koncertě pocit, že je to automatický bubeník, protože Braňo je fakt výborný!" vysvětluje Richard Müller.

Touha rozšířit hudební záběr se vydařila, i když, jak zpěvák prozradil, stojí za vším spousty hodin strašně těžké práce. "Výsledek opravdu stojí za to. Mám obrovskou radost z toho, že budeme muset minimálně v Praze, Bratislavě a Košicích přidávat další koncerty, je to jeden z nejhezčích dárků, jaký jsem mohl dostat," říká Richard Müller.

Na turné zazní také skladba Po schodoch! "Písničku Po schodoch po dvaceti letech upřímně nenávidím. Když mi Braňo Kostka říkal, že to bude první skladba, kterou budeme zkoušet, neměl jsem z toho radost. Když mi ale dal poslechnout podklad, zamiloval jsem se do té písně znovu," vysvětluje Richard Müller.

Kompletní seznam měst naleznete na zpěvákových stránkách. Vstupenky jsou k dispozici v běžných předprodejních sítích.

TZ, ape

zavřít