ZEMŘEL PRODUCENT DURAN DURAN

Vydáno 22.01.2007 | autor: redakce

V pondělí 15. ledna zemřel bývalý producent skupiny Duran Duran COLIN THURSTON, který spolupracoval také s Davidem Bowiem. Thurstonovu smrt na oficiálních stránkách skupiny oznámila John Taylor.

ZEMŘEL PRODUCENT DURAN DURAN ZEMŘEL PRODUCENT DURAN DURAN

Kromě prvních dvou alb Duran Duran, za které byl plně zodpovědný, se podílel i na jejich deskách z let 1993 a 1999 - ORDINARY WORLD a STRANGE BEHAVIOUR. Příčina smrti a věk slavného producenta nejsou známy: „Bez Colinse bychom nikdy nebyli takovou kapelou, jakou jsme. Nikdy bychom nenatočili naše první dvě desky. Líbilo se nám, co udělal s Bowiem a Iggym v Berlíně. V posledních letech jsme se často bavili o společném návratu do studia, ale asi to nemělo být.


Měli jsme velikou radost, když se přišel podívat na náš koncert v roce 2004. Jeho odchod nás nijak nepřekvapil, byl už dlouho nemocný, velice nás to ale roztesknilo. Budeme si ho pamatovat jako důležitého hudebního stylistu, který byl jedním z hlavních spouštěčů typického zvuku ´osmdesátek´, a velmi milého člověka. Budeš nám scházet Coline a děkujeme ti za to, co si pro nás udělal.”

zavřít