Co vychází v srpnu: přehled novinek

Vydáno 26.08.2013 | autor: redakce

Poslední srpnový týden potěší zejména příznivce tvrdších rockových a metalových žánrů. Mezi aktuálními tituly najdou např. novinky Annihilator, Chimaira nebo DevilDriver. Po roce o sobě dává vědět John Mayer a bohatou trojdiskovou kompilací představuje XIII. století.

Co vychází v srpnu: přehled novinek Co vychází v srpnu: přehled novinek

annihilator feastAnnihilator - Feast
Thrashmetaloví Annihilator vydávají své čtrnácté album Feast v několika verzích. Základní jednodisková obsahuje devět nových songů, v limitované dvoudiskové edici pak naleznete bonusový disk nazvaný Re-Kill s dalšími patnácti skladbami. Album vychází také na vinylu. Ústřední dvojici Jeff Waters a Dave Padden v aktuální sestavě doplňují basák Al Campuzano a bubeník Mike Harshaw.

 

 

 

xiiistoleti horizontudalostiXIII. století - Horizont události
Kompilace Horizont události předkládá rozsáhlý autorský profil hudebníka, skladatele, textaře a zpěváka Petra Štěpána na unikátním. První disk třídeskového výběru přináší výběr Petrových skladeb, které vznikly pod značkou skupiny XIII. století a jsou doplněny zcela novou písní Faust. Druhý disk obsahuje bohatý průřez divadelní a scénickou hudbou a na třetím disku představuje umělec vůbec poprvé svůj experimentální studiový projekt Hindenburg.

 

 

 

devildriver winterkillsDevilDriver - Winter Kills
Dez Fafara se po znovuobnovení Coal Chamber nepřestal věnovat ani své druhé kapele DevilDriver. Na šesté nahrávce Winter Kills poprvé spolupracoval také nový basák Chris Towning. Na albu najdete jedenáct skladeb, prvním singlem je píseň Ruthless. Album obsahuje i jeden cover, konkrétně skladbu Sail od Awolnation.

 

 

 

p-72246-fullJohn Mayer - Paradise Valley
Šesté album Johna Mayera Paradise Valley vychází pouhý rok po předchozím počinu Born and Raised. Na desce se objevují dva zajímaví hosté: v písni Who You Love hostuje Katy Perry a v aktuálním singlu Wildfire Frank Ocean. Jedním autorským kouskem krátce před svoji smrtí přispěl také JJ Cale.

 

 

 

  • Chimaira - Crown of Phantoms
  • Newton Faulkner - Studio Zoo
  • Julianna Barwick - Nepenthe
  • Julia Holter - Loud City Song

 


 

 

white lies BIGTVWhite Lies - Big TV
Třetí řadové album White Lies s názvem Big TV vychází dva roky od počinu Ritual. Desku produkoval Ed Buller (Suede, Pulp, Spiritualized) a trojice ji nahrávala v Belgii. V interview pro NME označil basák Charles Cave nahrávku jako vůbec nejmelodičtější, kterou kapela nahrála, ovšem při zachování rozpoznatelného zvuku White Lies. Big TV obsahuje 12 tracků. Prvním singlem je skladba There Goes Our Love Again.

 

 

 

p-71872-fullRůzní - Café Del Mar - Classical
Café del Mar není jen bar na Ibize proslavený západy slunce a chill-out hudbou, ale též ikona mezi chilloutovými kompilacemi. Dalším pokračováním je tentokrát klasická hudba v moderních současných aranžích. V tracklistu nechybí jména jako William Orbit, UNKLE, Max Richter nebo Afterlife.

 

 

 

p-72157-fullTired Pony - The Ghost of the Mountain
The Ghost of the Mountain je druhé album sedmičlenné superskupiny, kterou tvoří hudebníci z R.E.M. (Peter Buck - kytara), Snow Patrol (Gary Lightbody - zpěv, kytara), Belle and Sebastian a další, kteří s R.E.M. nebo Snow Patrol vystupují na koncertech. Nahrávka, která následuje tři roky starý debut The Place We Ran From, obsahuje dvanáct skladeb. Na YouTube kanálu kapely je ke zhlédnutí singl All Things All At Once.

 

 

 

p-72033-fullEllie Goulding - Halcyon Days
Poslední měsíce patří Ellie Goulding mezi ty nejsledovanější britské zpěvačky a skladatelky. Loňské album Halcyon nyní vychází v reedici se spoustou nových bonusů. Jedním z nich je i píseň Burn. Na albu se také objevuje také hit s Calvinem Harrisem I Need Your Love. Ellie doposud prodala již deset miliónů singlů a tři milióny alb.

 

 

 

p-72156-fullNaughty Boy: Hotel Cabana
Britský zpěvák, skladatel, hudebník a rapper Shahid Khan aka Naughty Boy se v loňském roce objevil v českých rádiích v singlu Wonder, v němž sekundoval zpěvačce Emeli Sandé. Aktuální novinkou je skladba La La La. Na albu hostují také Wretch 32, Professor Green, Tinie Tempah, Ed Sheeran, Bastille, Wiz Khalifaa, Ella Eyre, George The Poet, Gabrielle a další.

 

 

 

  • Yellowcard - Ocean Avenue Acoustic
  • Kick-Ass 2 - O.S.T.
  • Debauchery - Kings of Carnage
  • Superchunk - I Hate Music
  • Zola Jesus - Versions

 


 

ministry livewackenMinistry - Enjoy the Quiet (Live at Wacken 2012)
Ministry zaznamenali koncert, který odehráli 3. srpna 2012 na festivalu Wacken Open Air v Německu během turné k jejich tehdy aktuálnímu albu Relapse. Nahrávka vychází na nosičích CD, DVD a Blue-Ray a kromě záznamu kompletního vystoupení obsahuje celý bonus v podobě audio verze jejich vystoupení na témže festivalu v roce 2006. Loňské vystoupení bylo jedno z posledních pro kytaristu Mickeyho Scaccia, který koncem loňského roku zemřel na infarkt.

 

 

 

50duvodumuzikalyRůzní - 50 důvodů proč mít rád muzikály
Kompilace představuje komplexní pohled na muzikálovou scénu u nás a mapuje to nejlepší, co na tomto poli za posledních 50 let vzniklo - na divadle, v televizi i ve filmu. Titul obsahuje celkem tři CD a mezi zastoupenými interprety nechybí např. Leona Machálová, Petr Kolář, Lucie Bílá, Daniel Landa, ale i Waldemar Matuška, Eva Pilarová nebo Iva Bittová.

 

 

 

linguamortisorchestraLingua Mortis Orchestra - LMO
LMO je debut projektu Lingue Mortis Orchestra a zároveň 22. album německých heavy-metalistů Rage. Materiál pro celou nahrávku složil Victor Smolski, který spolupracoval s dvěma orchestry ze Španělska a Ruska, čímž do projektu angažoval přes sto lidí. Mezi vokalisty se objevují také bývalí členové Metalium Henning Basse, Jeannette Marchewka a Dana Harnge.

 

 


newstedNewsted - Heavy Metal Music
Za jménem Newsted se skrývá bývalý basák Metalliky Jason Newsted. Ten koncem loňského roku oznámil, že poskládal vlastní kapelu ve složení Jesus Mendez Jr. (bicí) Jessie Farnsworth (kytara). K sestavě se letos přidal druhý kytarista a člen Staind Mike Mushok. Po čtyřpísňovém EP nazvaného jednoduše Metal teď sestava nachystala plnohodnotnou nahrávku Heavy Metal Music.

 

 

 

  • Moderat - II
  • Medicine -To the Happy Few
  • Minotaurus - Call

TZ, bontonland.cz, ape



 

annihilator feast TOP

zavřít