Suzi Quatro na podzim v Brně potěší rockové pamětníky

Vydáno 01.09.2013 | autor: redakce

Suzi Quatro byla první ženou, která v rocku převzala do té doby výhradně mužskou dominantní roli v rámci kapely jako zpěvačka i muzikantka. Muzikantka je stále čilá a aktivní, o čemž přesvědčí i české publikum: její koncert proběhne 17. října v brněnském Bobycentru.

Suzi Quatro na podzim v Brně potěší rockové pamětníky Suzi Quatro na podzim v Brně potěší rockové pamětníky

SuziQuatro1

V programu uslyší návštěvníci všechny zásadní písně jejího repertoáru od A Girl Like Me, přes Rocking In the Free World čí Can the Can po nesmrtelné Stumblin In a If You Can't Give Me Love. Na pódiu podpoří svoji kapelnici skupina muzikantů včetně dechové sekce, jíž velí renomovaný britský saxofonista Ray Beavis. Ten se objevil i v dechové sekci Irish Horns na albu London Calling legendárních The Clash.

Suzi Quatro, vlastním jménem Suzi Quatrocchio, se narodila 3. 6. 1950. V dětství a mládí se učila na klavír a bicí, a když jí bylo 14 let, otec jí dal první baskytaru. Svou první skupinu - Suzi Soul & The Pleasure Seekers - založila se svými sestrami ještě v tom samém roce. V roce 1970 Suzi pozval do Anglie producent Mickie Most, který si jí získal příslibem podpořit jí ve vlastní kariéře a "udělat novou Suzi Quatro". Předtím totiž dostala nabídku od ředitele amerických Electra Records, aby se stala "novou Janis Joplin", která by zaplnila mezeru po zemřelé legendě, to ale interpretka odmítla. Dala tedy přednost vlastní kariéře ve Velké Británii, což jí přineslo v sedmdesátých letech úspěchy a řadu hitů.

TZ, ape

zavřít