Chinaski v září vydají výběrovku. Budou na ní i nové skladby

Vydáno 22.08.2013 | autor: redakce

Ještě předtím, než v únoru oslaví v O2 Areně 20. výročí vzniku, nadělí Chinaski svým fanouškům kompilaci svých největších hitů. Vyjde v září a nebude na ní chybět ani aktuální singl Stížnost.

Chinaski v září vydají výběrovku. Budou na ní i nové skladby Chinaski v září vydají výběrovku. Budou na ní i nové skladby

chinaski interview01

Stížnost je jednou z dvou nových písní, které se mezi osvědčenými hity objeví. Skladba pochází z pera osvědčených hitmakerů Františka Táborského a Michala Malátného, tentokrát za výrazné asistence Michala Kazdy.

Chinaski tentokrát snaze o producentskou transfuzi vyzvali ke spolupráci zkušeného anglického producenta Grega Havera. Ten v minulosti spolupracoval např. s Manic Street Preachers, Mel C, Bullet For My Valentine nebo Lostprophets. Haver s kapelou ve studiu Sono natočil dvě nové skladby, které následně v Británii smíchal Clint Murphy.

"Po 10 albech a téměř 140 natočených a vydaných pisničkách nám spolupráce s profesionály z kolébky rockové hudby Anglie dodala opět chuť a nadšení z nahrávání podobné tomu,co jsme zažívali v našich uplných začátcích. Zároveň jsme chtěli k našemu 20letému výročí udělat klasickou Chinaski písen, tak doufejme, že to naši fanoušci ocení a bude se jim líbit tak, jako se líbí nám," říká k nové skladbě kytarista a spoluautor většíny hitů kapely František Táborský.

TZ, ape

zavřít