Simple Minds v Praze zavzpomínají na své slavné osmdesátky

Vydáno 26.08.2013 | autor: redakce

Skotští Simple Minds letos na jaře vydali kompilaci Celebrate: The Greatest Hits a vyrazili na turné. Nejdůležitější kapitoly své historie kapela zopakuje i v Česku: 28.února 2014 se objeví v pražské Incheba Areně.

Simple Minds v Praze zavzpomínají na své slavné osmdesátky Simple Minds v Praze zavzpomínají na své slavné osmdesátky

SM-Press-01 smallSimply Minds fungují více než 35 let

Simple Minds byli jednou z vlajkových lodí nové vlny osmdesátých let. Doposud vydali šestnáct studiových alb, několik jejich singlů bylo na prvních místech britské a americké hitparády a v roce 1986 byli nominování jako nejlepší britská kapela na Brit Award. Zatím posledním počinem je čtyři roky stará nahrávka Graffiti Soul.

"Jedna z věcí, na které cítím největší hrdost, je to, že se mě lidé ptají - o kterých Simple Minds mluvíte? O avantgardě, o art rocku, o pop kapele, a ambientu, o instrumentální kapele, o politické, folkové nebo stadionové kapele? Urazili jsme pořádnou cestu. Hrát všechny ty různé styly a zároveň být ryzími Simple Minds je úžasná věc," říká frontman Jim Kerr, jenž je v kapele spolu s Charlie Burchillem od úplného počátku. Zbytek sestavy tvoří Mel Gaynor, Andy Gillespie a Ged Grimes.

Na pražském koncertě mohou fanoušci očekávat hity jako Promised You A Miracle, Glittering Prize, Waterfront, Sanctify Yourself, Belfast Child, Mandela Day nebo jeden z jejich největších hitů Don't You (Forget About Me). Vstupenky na koncert jsou k zakoupení tradičních předprodejních sítích od 900 Kč.

TZ, ape

zavřít