Édith Piaf znovu ožije. Edith The Show připomene 50 let od jejího úmrtí

Vydáno 16.09.2013 | autor: redakce

Letos v říjnu uplyne přesně padesát let, co tento svět opustila královna šansonu Édith Piaf. Její pohnutý život připomene divákům výpravné představení Edith The Show 4. prosince v pražské Hybernii a 5. prosince v brněnském Bobycentru.

Édith Piaf znovu ožije. Edith The Show připomene 50 let od jejího úmrtí Édith Piaf znovu ožije. Edith The Show připomene 50 let od jejího úmrtí

EdithTheShow vizual

Édith Piaf ožije prostřednictvím francouzské zpěvačky Jil Aigrot, která dala hlas velké šansoniérce i v celosvětově úspěšném filmu Edith Piaf (La Vie en Rose). Americký časopis Newsweek tehdy napsal: "Marion Cotillard dostala za pozoruhodné ztvárnění Edith Piaf v La Vie en Rose Oscara, ale ve filmu je ještě jeden úžasný výkon, který dává Edith život, a jeho autorka zůstala vašim zrakům skryta: francouzská zpěvačka Jil Aigrot..."

Zpěvačku ve výpravném představení doprovodí kvartet pařížských muzikantů a projekce řady dobových pařížských snímků a zejména pak samotné Edith Piaf. První část dvoudílné show na diváky dýchne atmosférou Montmartru, legendární bohémské čtvrti, v jejímž pulzujícím každodenním a každonočním životě se snoubí hudba, umění a krása s polosvětem alkoholu, prostitutek a drog. Ve druhé části sledujeme Edith v poválečném čase největší slávy, kdy při jejích koncertech praskala ve švech pařížská Olympie a řada dalších evropských sálů.

Edith The Show proběhne v pražském divadle Hybernia 4. prosince od 19 hodin, a 5. prosince v brněnském Bobycentru od 19:30 hodin. Vstupenky v cenách od 890 Kč pro Prahu a od 690 Kč pro Brno jsou v prodeji v síti Ticketpro.

TZ, ape

zavřít