Zpěvák As I Lay Dying byl obviněn z objednávky vraždy své ženy

Vydáno 18.09.2013 | autor: Petr Adámek

Frontman metalcoreové kapely As I Lay Dying Timothy Lambesis stane před soudem kvůli obvinění, že se pokusil najmout vraha, jenž měl zavraždit jeho bývalou manželku.

 

Zpěvák As I Lay Dying byl obviněn z objednávky vraždy své ženy Zpěvák As I Lay Dying byl obviněn z objednávky vraždy své ženy

tim-lambesis-670Timothy Lambesis u soudu

Timothy byl zatčen v květnu poté, co se v knihkupectví setkal s mužem zvaným Red, ve skutečnosti tajným policistou. "Aby bylo jasno, chci, aby byla zemřela," řekl údajně Lambesis. Muži pak měl podat obálku se jménem své ženy, její fotografií, bezpečnostním kódem od svého bytu, popisem jejího vozidla a s třemi navrhovanými termíny pro uskutečnění vraždy. Schůzka zahrnovala také přdání počáteční zálohy 1 000 dolarů. Timothy Lambesis měl za vraždu zaplatit celkem 20 tisíc dolarů.

Lambesis se v pondělí 16. září objevil na předběžném projednání obžaloby. Podle ní měl mít muzikant problémy se svoji bývalou manželkou kvůli nedostatečnému přístupu k jejich třem dětem a penězům, které jí odevzdával. Zpěvákův obhájce přitom tvrdí, že Lambesis utrpěl poškození mozku následkem pokračujícího užívání steroidů. Timothy bude obviněn 22. října z plánování vraždy s maximálním trestem odnětí svobody devět let vězení. On sám se cítí nevinen.

Lambesis založil As I Lay Dying v roce 2000 a od té doby kapela vydala šest alb. To poslední, Awakened, v září loňského roku.

theguardian.com, ape

zavřít