Turné Lucie: prodáno je 45 tisíc lístků, přibývají další termíny

Vydáno 25.09.2013 | autor: redakce

Čtyři měsíce po ohlášení turné Lucie jsou některá místa vyprodaná či téměř vyprodaná. K aktuálním šesti termínům tak kapela připojila sedmý. Uskuteční se v brněnské Kajot Areně 5. června. Organizátoři zároveň uvažují o dalších koncertech.

Turné Lucie: prodáno je 45 tisíc lístků, přibývají další termíny Turné Lucie: prodáno je 45 tisíc lístků, přibývají další termíny

Lucie tiskovka2 01Lucie: Robert Kodym, David Koller, Michal Dvořák, P.B.Ch.

"Za necelé tři měsíce od vyhlášení turné jsme zaplnili první pražský koncert, tedy nějakých 14 tisíc míst. Měsíc po otevření druhého pražského koncertu jsme zhruba na polovině kapacity. Po dohodě s kapelou plánujeme třetí termín," ilustroval Robert Šafr, ředitel O2 Areny, nebývalý zájem o turné. Poprvé v historii O2 Areny by tu jeden interpret absolvoval tři koncerty v řadě. "Rádi bychom přidali co nejvíc koncertů, ale zároveň bychom byli rádi, aby bylo co nejvíc akcí vyprodaných. Jsme na sedmi a další termíny budou závislé na zájmu fanoušků," dodal za organizátora celého turné Robert Porkert.

Podle stage designera Martina Hrušky bude celé turné co do velikosti scény a množství použité techniky vysoce přesahovat rámec koncertů v České republice. Šířka scény bude padesát metrů, výška osmnáct. "Techniku nebudou přepravovat jednotky kamionů, ale destíky," ilustroval svá slova Hruška.

Sama kapela nastínila i možný repertoár turné. Vedle největších hitů zazní i skladby, které Lucie na koncertech běžně nehrávala. Konkrétně půjde o skladby Nech to stát a Utíkej. Před samotnou šňůrou by čtveřice ráda zavítala na menší klubový koncert do Londýna. "Nejlejhčí je to zahrát. Horší je ta příprava. Snažíme se hrát na nějakých mejdanech, abychom nepřišli před tolik lidí rovnou ze zkušebny," dodal David Koller.

Lucie tiskovka2 02Lucie tiskovka2 11

Během tiskové konference, jež se konala v pražském hotelu Aria, přišla řeč také na politiku. "Do voleb chystáme s dalšími muzikanty a umělci takovou akci, abychom připomněli starším lidem, že se do Jugoslávie kdysi jezdilo na výjezdní doložku. Chceme, aby se lidi probrali a přišli k volbám. Aby se pak nedivili," vysvětlil vážně David Koller.

Došlo také na chystaný muzikál Lucie: Větší než malé množství lásky. Každý, kdo na muzikál přijde se vstupenkou na některý z koncertů, obdrží neprodejný singl s hudbou Lucie v interpretaci umělců z muzikálu. Kapela mimo jiné představila novou podobu webu a chystanou autogramiádu. Ta se uskuteční 8. října v Bontonlandu v Praze.

text: Petr Adámek, foto: Pavel Mužák


Lucie tiskovka2 14

zavřít