Za smrt Michaela Jacksona nikdo další nemůže, rozhodl soud

Vydáno 03.10.2013 | autor: redakce

Společnost AEG Live, která měla na starost plánovanou sérii koncertů Michaela Jacksona v Londýně v roce 2009, nemusí platit pozůstalým požadované odškodné ve výši 40 miliard dolarů. Rozhodl o tom americký soud.

Za smrt Michaela Jacksona nikdo další nemůže, rozhodl soud Za smrt Michaela Jacksona nikdo další nemůže, rozhodl soud

jackson trial

Právníci Jacksonovy matky Katherine, jež žalobu podala, se opírali o tvrzení, že společnost AEG je nepřímo vinna za smrt krále popu, jelikož najala lékaře Conrada Murrayho, který zpěvákovi podal smrtící dávku léků a následně byl obžalován pro neúmyslné zabití. Zároveň tvrdili, že společnost nevzala v potaz Jacksonův zdravotní stav a nutila Murrayho, aby zpěvákovi podával léky na spaní, aby byl schopný náročnou absolvovat šňůru vystoupení.

AEG Live se u soudu bránila tvrzením, že instrukce ohledně léků dával Murraymu pouze sám Jackson. Právníci společnosti u soudu tím u soudu zdůraznili, že za svůj odchod může pouze sám zpěvák. "Společnost nemá křišťálovou kouli. Pan Murray a pan Jackson všechny obelhali a pozůstalí viní AEG za něco, o čem nikdo nevěděl. AEG by nikdy nesouhlasila s financováním turné, kdyby věděla že pan Jackson hrál každý den ruskou ruletu s léky," pronesl v závěrečné řeči právník společnosti.

Král popu zemřel 25. června 2009, tři týdny před plánovaným začátkem comebackové tour v londýnské O2 Areně, jež mělo čítat 50 koncertů. Odsouzený lékař, jenž si od roku 2009 odpykával čtyřletý trest, bude koncem října propuštěn předčasně na svobodu.

zavřít