Hip hop na Žebříku 2006

Vydáno 01.02.2007 | autor: redakce

Slavnostní vyhlášení ŽEBŘÍKU 2006 SONY ERICSSON AWARDS bude obohaceno o druhou hiphopovou stage. Pojďme si zrekapitulovat, koho na ní uvidíte.

Hip hop na Žebříku 2006 Hip hop na Žebříku 2006

Hiphop kultura míří momentálně i v Čechách na vrchol popularity. Zatímco "zbytku" hudebního koláče prodeje spíše klesají, rappeři vyprodávají kluby po celé republice.

Hiphop stage na vyhlášení výročních cen Žebřík 2006 Sony Ericsson Awards je esencí minulého roku. Fanoušci opět uvidí to nejdůležitější, co je momentálně na naší scéně k mání.



Jedním z nejzajímavějších lidí uvnitř této komunity je bezesporu Gipsy. Ten minulý rok přinesl na svět projekt Gipsy.cz, který míchá jeho slabost pro hiphop a r`n`b s tradičními cikánskými vlivy. Živelnost se mísí se sebevědomím a vy můžete v jednu chvíli skákat do stropu a zároveň plakat. Jeho album Romano hip hop je bezpochyby jednou z desek roku 2006. Hitovku Tajsa uslyšíte na CD Soundczech – Best Of 2006, které je free přílohou REPORTU 2/07.



Další účastníci Žebříku Pio Squad se vymykají běžnému standardu tuzemského hiphopu. Nejsou ani z Prahy či Brna, přesto z jejich hudby sálá velkorysost a nadhled. To co vás zaujme na první poslech, je jejich talent pro vyprávění běžných příběhů. Pio Squad došli z Jihlavy až na absolutní vrchol domácícho hiphopu především díky důvěryhodnosti a trpělivosti. Těšte se. Rozhovor s Pio Squad přinese REPORT 3/07.



Abdul 52 & Omar jsou momentálně nejznámější a nejaktivnější čeští urban music DJs. Mají navíc vlastní show na Radiu Wave - Platinum Soul Top Ten je jediná česká hiphop radio hitparáda. Poslední dva roky se bez těchto DJs takřka nic neobejde. Více na www.platinumsoul.biz.

Jak už jistě víte, Žebřík 2006 Sony Ericsson Awards vyvrcholí v pátek 9. března od 20 hod. DK Inwest v Plzni. Během pětihodinové akce dojde k předání třiceti cen. Na hlavní scéně se můžete těšit na koncerty J.A.R., Support Lesbiens a dalších.

Nezapomeňte podpořit své oblíbence v této prestižní anketě - hlasování probíhá do 28. února. Stačí kliknout na banner na pravém sloupci home page  a zde najdete podrobnosti. 

zavřít