Longital předkapelou The Frames

Vydáno 01.02.2007 | autor: redakce

Celkem desetkrát budou Longital otevírat koncerty irských The Frames. Výjimkou nebude ani Brno a Praha, kam obě formace zavítají již o tomto víkendu.

Longital předkapelou The Frames Longital předkapelou The Frames

Spolupráce je výlsedkem mnoha osobních i hudebních setkání. Longital svým koncertem zahájili i končili výstavu fotografií Glena Hansarda v Olomouci. Glen Hansard a Markéta Irglová se s Longital vystřídali na několika festivalových pódiích a “elektronová rezonance” na první pohled byla na světě.

Předloni se potkali také na nádvoří zámku na Prázdninách v Telči a Glenovi se po nich hrálo tak dobře, že je přizval ke svým dalším koncertům. V téže době se Longital poznali s irským rocovým kvartetem Bell X1, kteří je o rok později pozvali ke společnému koncertu do Dublinu – Longital ale museli pro zaneprázdnění odmítnout.



Fergus O'Farrel z irských Interference, kterého poznali loni, je vyzval ke spolupráci v jeho domácím studiu. Longital ještě na podzim vyrazili na společné turné do Irska (dalším hostem byl Paul Tiernan). Několik dní strávili doma u Ferguse a ve městě u moře, kde žije, absolvovali úspěšný koncert, na kterém si zazpíval mj. i jistý Colin Warncombe aka Black („Wonderful Life“, vzpomínáte?).

Longital se v Irsku velmi dobře hraje např. v klubu Debarras v Clonakilty: „Na irské scéně jsme našli mnoho poučného. Je tam úžasná vokální tradice. Zvukař se na koncertě věnuje hlavně hlasu a zbytek hudby tomu slouží“, upřesňuje Daniel Salontay. „Líbí se nám, jak Irové dokáží kombinovat písničkářství s elektronikou, jako by se nechumelilo a přitom tam to poselství a srdce zůstává“, dodává Shina.

The Frames (kteří aktuálně propagují své šesté studiové album The Cost) a Longital (s novým CD Výprava/Voyage) společně odehrají 10 koncertů:

3.2. Brno – Fléda (www.fleda.cz)
4.2. Praha – Archa (www.archatheatre.cz)
6.2. Plzeň – KD Peklo
1.3. Linz – Posthof
3.3. Graz – Orpheum
4.3. Wien – Wuk club
5.3. Salzburg – Rock House
7.3. Řím – Alpheus
8.3. Treviso – New Age
9.3. Bologna – Covo club.



Více info na oficiálním webu www.theframes.ie.
zavřít