Co vychází v říjnu: přehled novinek

Vydáno 28.10.2013 | autor: redakce

Do Vánoc zbývají necelé dva měsíce a mezi albovými novinkami se začínají objevovat první vánoční alba. Jedny z prvních mají na svědomí Kelly Clarkson a Susan Boyle. Standardními řadovkami pak přispějí Arcade Fire, Sepultura nebo domácí Imodium.

Co vychází v říjnu: přehled novinek Co vychází v říjnu: přehled novinek

kelly clarkson wrapped in redKelly Clarkson - Wrapped In
Kelly Clarkson už vyhlíží Vánoce a téměř s dvouměsíčním předstihem nachystala kolekci svátečních písní Wrapped In Red. Ta je už šestým studiovým albem americké zpěvačky. Na nahrávce tentokrát spolupracovala s producentem Gregem Kurstinem, a najdeme na ní jak coververze známých a oblíbených vánočních písní, tak i nové autorské skladby, jež si zpěvačka napsala sama, a to včetně titulní Wrapped In Red.

 

 

 

arcade-fire-reflektorArcade Fire - Reflektor
Kolem kanadské indie-rockové kapely Arcade Fire bylo poslední dva roky relativní ticho. Nyní je toto sedmičlenné seskupení zpět s nahrávkou Reflektor. Nahrávku předznamenal stejnojmenný singl, v němž hostoval David Bowie, který se navíc podílel i na videoklipu k této skladbě. Reflektor vychází jako dvojalbum a nabídne celkem třináct skladeb. S produkcí kapele vypomohl frontman LCD Soundsystem James Murphy.

 

 

 

sepultura 2013Sepultura - The Mediator Between The Head And Hands
Podle prvních ohlasů kritiků je nové album Sepultury temné, ale hudebně velmi propracované album, které spojuje to nejlepší z předešlé tvorby kapely - thrash metalové prvky z Beneath the Remains a Arise, nadupaný rytmus z Chaos A.D. a Roots i punkové nálady novějších desek. Třináctku navíc produkoval multiplatinový Ross Robinson, který dal podobu jak zmiňovanému poslednímu počinu s Maxem, tak tomu prvnímu od Soulfly.

 

 

 

Imodium Valerie COVImodium - Valerie
Po třech letech od předchozího alba Polarity vydává Imodium svůj čtvrtý řadový počin. Nahrávka vznikala od jara do podzimu letošního roku a kapela na ní pracovala v několika studiích s producentem Martinem Volákem, s nímž v roce 2004 natočila stejnojmenné debutové album. Název novinky napovídá, že by mohlo jít o koncepční dílo. Imodium ostatně už koncept předvedlo na zmíněném dvojalbu Polarity, které rozdělilo na část elektrickou a akustickou.

 

 

 

michalhoracek ceskykaledarMichal Horáček - Český kalendář
Český kalendář je projekt Michala Horáčka, na němž hostuje 24 interpretů od Vojty Dyka a Anety Langerové přes Janu Kirschner, Michaela Kocába, Katarínu Koščovou, Báru Basikovou, Lenku Dusilovou, Ondřeje Rumla až po Zdeňka Svěráka. Zvláštností Českého kalendáře je i to, že jeho písně vytvořili nejen věhlasní skladatelé jako Petr Hapka, ale i umělci dosud neznámí: ti, kteří Michalu Horáčkovi během let posílali svá zhudebnění jeho balad prostřednictvím internetu.

 

 

 

  • Roger Taylor - Fun On Earth
  • Sunrise Avenue - Unholy Ground
  • Lorde - Pure Heroine
  • Donna Summer - Love To Love You Donna
  • Kataklysm - Waiting For The End Come
  • Susan Boyle - Home For Christmas
  • Hm... - Lovu zdar

 


Katy Perry PrismKaty Perry - Prism
Katy Perry, která se proslavila hity jako I Kissed A Girl, Hot N Cold, Firework nebo Last Friday Night, začala na své v pořadí čtvrté desce pracovat počátkem minulého roku s osvědčeným Švédem Maxem Martinem, s kterým spolupracovala již několikrát v minulosti, a který stojí i za velkými hity Britney Spears, Backstreet Boys, Taylor Swift nebo Kelly Clarkson. Z desky jsou prozatím známy tři písně. Hlavním tahounem alba je singl Roar. Zpěvačka v posledních týdnech uvolnila z desky další dva songy: Dark Horse a Walking On Air. Zároveň s vydáním desky zpěvačka představuje druhý oficiální singl, za který vybrala emotivní píseň Unconditionally.

 

 

 

jamesblunt moonlandingJames Blunt - Moon Landing
Moon Landing je v diskografii britského zpěváka Jamese Blunta čtvrtým počinem. James Blunt na sebe strhl pozornost v roce 2004, kdy debutoval albem Back To Bedlam s úspěšným singlem You're Beautiful, jenž vynesl pět nominací na Grammy. "Tohle je deska, jakou bych nejspíš natočil, kdyby se z Back To Bedlam nestal celosvětový hit," tvrdí Blunt o novém počinu. Desku předznamenává singl Bonfire Heart.

 

 

 

Andrea Bocelli-love in portofino-coverAndrea Bocelli - Love In Portofino
Italský tenor Andrea Bocelli odstartoval letošní rok vydáním své nové studiové desky Passione, kolekcí zamilovaných písní. Aktuální titul pojmenovaný Love In Portofino obsahuje CD i DVD koncertní podobu tohoto alba. Základem tohoto kompletu je záznam vystoupení Andrea Bocelliho ve vyhlášeném italském letovisku Portofinu, které se uskutečnilo v srpnu minulého roku. Na CD nosiči nabízí Bocelli průřez svým posledním albem Passione, a to včetně duetu s Jennifer Lopez, osobitou interpretací legendárního hitu

 

 

patricie irisPatricie - Iris
Jedenadvacetiletá zpěvačka Patricie na sebe upozornila v roce 2010, kdy debutovala albem Obamamania. Aktiuální novinku Iris produkoval Boris Carloff, pod jehož dohledem vznikla kolekce dvanácti písní, které definují novou hudební tvář Patricie. "Boris na mě vytáhnul ty svoje mikrofony, na které nahrávala Barbra Streisand nebo Amy Winehouse, pak jsme s klukama z kapely trochu blbnuli a jednu písničku jsme zahráli v rock'n'rollové verzi, a už to bylo," popisuje zpěvačka zrod své hudební proměny. Z přemýšlivé písničkářky je na nové desce popová zpěvačka. Patricie je momentálně na turné s Lucií Bílou.

 

 

listolet malyklukListolet - Malý kluk
Album Malý kluk elektrofolkových Listolet obsahuje dvanáct nových skladeb, v nichž kapela pokračuje ve svých experimentech s kloubením folkrockových, alternativních a elektronických prvků. Aktuální ochutávkou je píseň Kdovíkam, po skladbě Lullaby, s níž skupina na jaře prorazila až do vysílání MTV, už druhý singl.

 

 

 

  • Motörhead - Aftershock
  • AFI - Burials
  • Donna Summer - Love to Love You Donna

 


 

PearlJam lightningboltPearl Jam - Lightning Bolt
Pearl Jam nachystali své jubilejní desáté studiové album Lighting Bolt. Nástupce čtyři roky staré nahrávky Backspacer měl opět pod palcem producent Brendan O'Brien. Novinku uvedl už v červenci energií nabitý singl Mind Your Manners, nedávno následovala pohodová skladba Sirens. Obě skladby dokazují, že kapela ve složení Eddie Vedder, Jeff Ament, Matt Cameron, Stone Gossard a Mike McCready je i po dvaadvaceti letech od vydání svého debutu Ten ve skvělé formě.

 

 

 

paul-mccartney-new-albumPaul McCartney - New
Už je to celých šest let, kdy Paul McCartney vydal sólovou desku s vlastním materiálem. První ochutnávkou z nového alba je skladba New, která dala název i celému albu. Pilotní singl nabízí klasický sound, který dává vzpomenout na legendární hity The Beatles. Paul měl k ruce i britského hudebníka, DJ a producenta Marka Ronsona (Duran Duran, Lily Allen, Adele, Macy Gray, který dohlížel na vznik velké části nové desky.

 

 

 

Morcheeba-Head-Up-High-2013Morcheeba - Head Up High
Pionýři triphopu, britská trojice Morcheeba, se po třech letech připomínají nahrávkou Head Up High. Skye Edwards a bratři Paul a Ross Godfreyové natočili dvanáct skladeb, v nichž se nechali ovlivnit i prvky dancehallu, dubstepu nebo rocku. Pilotním kouskem je skladba Gimme Your Love. Jak zní nové písně naživo, se můžete přesvědčit už 24. října v pražském klubu Roxy.

 

 

 

PORTLESS-NewRide-cover-final-hiresPortless - New Ride
Před rokem tvořila většinovou část Support Lesbiens, vydává své debutové album s názvem New Ride. Deska se točila převážně ve studiu Svárov a produkce se ujal kytarista René Rypar. Prvním oficiálním singlem je skladba Dream a Dream. "I když spolu s klukama vystupujeme už nějaký ten pátek, je toho pro nás teď hodně nového. Za necelý rok jsme stihli celkem dost věcí, které na začátku roku odstartovala skladba New Ride. Bylo nám už tenkrát jasné, že deska ponese její název," říká k debutovému albu frontman Kryštof Michal.

 

 

Lenka Dusilova liveatcafevleseLenka Dusilová & Baromantika - Live At Café v lese
CD a DVD Live at Café v les, jež vznikly loni v listopadu během tří koncertů v pražském Café V lese, je podle Lenky Dusilové symbolickým rozloučením s dvouletým koncertním cyklem k albu Baromantika. Album čítá celkem třináct písní, převážně z alba Baromantika, včetně skladby Brother s hostujícím Justinem Lavashem. Naleznete zde ale také tři starší věci z Lenčina repertoáru, které dostaly nový baromantický háv. Konkrétně jde o skladby Pro tebe, Vlčí oči a Noni Jam.

 

 

  • Amos Lee - Mountains Of Sorrow, Rivers Of Song
  • Testament - Dark Roots Of Thrash
  • Mary J. Blige - A Mary Christmas
  • Eliza Doolittle - In Your Hands
  • Lucie Bílá - Bílé Vánoce v opeře: Live
  • Kreyson - Návrat krále

 


miley bangers covMiley Cyrus - Bangerz
Dvacetiletá Miley Cyrus na sebe v poslední době upozornila hned několikrát. Nejprve šokovala lascivním vystoupením na předávání cen MTV Video Music Awards, o pár týdnů později pokračovala v podobném tónu kontroverzním videoklipem Wrecking Ball. Cíl byl v obou případech zřejmý - přitáhnout k sobě pozornost před vydáním své čtvrté desky Bangerz. Mezi hosty a spolupracujícími se tu objevují např. Britney Spears, Pharrel Williams, Nelly nebo will.i.am.

 

 

 

 

soulfly-savagesSoulfly - Savages
Max Cavalera a jeho smečka Soulfly neúnavně produkují jednu desku za druhou. Aktuální nahrávka s názvem Savages vychází pouhý rok a půl od předchozího počinu Enslaved a v diskografii Soulfly jde už o deváté album. Vedle trojice Max Cavalera - Marc Rizzo - Tony Campos se v kapele poprvé "na hlavní pracovní poměr" objevil Cavalerův syn Zyon, který usedl za bicí.

 

 

 

lucie-boxset COVLucie - Platinum Combo 1990-2013
Dříve než se Lucie vrátí příští rok na koncertní pódia, vychází sběratelský set veškerých jejich nahrávek Platinum Combo 1990-2013. Set obsahuje všechny řadové alba a bonus v podání legendárního live dvojalba Lucie 1+2 z pražské Lucerny v roce 1990, který obsahuje i několik raritních skladeb, jež nevyšly na žádné řadovce. Lucie k příležitosti vydání tohoto setu chystá velkou autogramiádu, která proběhne 8. října v pražském Bontonlandu.

 

 

 

chs BrandnewmachineChase & Status - Brand New Machine
Elektronické drum and bassové duo z Londýna Chase & Status nachystalo dva roky od předchozího počinu No More Idols čtrnáct nových písní. Saul Milton (Chase) a Will Kennard (Status) se opět obklopili zvučnými jmény (Pusha T, Major Lazer, Nile Rodgers, Skrillex) i novými neokoukanými britskými talenty (Louis M^ttrs, Moko, Jacob Banks). Prvním singlem je skladba Count on Me.

 

 

 

cocker fireitup liveJoe Cocker - Fire It Up - Live
Je to více než 20 let od doby, kdy legendární Joe Cocker vydal živou nahrávku z některého ze svých koncertních šňůr. A není tedy divu, že letos se příležitost vzhledem k loňskému úspěšnému albu Fire It Up nabízela. Na albu najdeme kromě skladeb z posledního alba i ty nejznámější hity jako Come Together nebo Unchain My Heart. Na jaře vystoupil Joe Cocker také ve vyprodané pražské O2 Areně.

 

 

 

  • Yuck - Glow & Behold
  • Pusha T - My Name Is My Name
  • The Orb - The History Of The Future


ape, bontonland.cz, TZ

 


Katy-Perry Shot5 TOP

zavřít