Britský objev Disclosure přiveze do Česka současné disco

Vydáno 10.10.2013 | autor: Ondřej Bambas

V prostorách pražské Roxy se bude 14. března 2014 o sto šest tančit na současnou top disco hudbu. Disclosure, jedni z hlavních favoritů na zisk prestižní Mercury Prize pro letošní rok, zavítají do naší země poprvé.

Britský objev Disclosure přiveze do Česka současné disco Britský objev Disclosure přiveze do Česka současné disco


disclosure 21

Disclosure patří v současnosti k horkému zboží taneční scény. Jejich debutová deska Settle, která vyšla v červnu, dosáhla na vrchol britského žebříčku a ani v ostatních anglicky mluvících zemích si nevedla špatně. Album ohodnotila výbornou známkou i většina kritické obce, čímž se zvýšila i pravděpodobnost zisku Mercury Prize předávané na konci října, přestože uspět v silné konkurenci s ostřílenými interprety jako David Bowie nebo dalšími debutanty v čele s Laurou Mvula nebude snadné (v současnosti věří anglickému duu zhruba 20% sázkařů).

Kdo by náhodou neměl to potěšení se s Disclosure ještě potkat, jedná se o DJské bratrské duo mladíků (22 a 19 let!) hrajících electro house s přívětivým vztahem k popu. Svůj první singl vyprodukovali již před třemi lety a než se proslavili hitem White Noise s hostující AlunaGeorge, podařilo se jim vytvořit několik povedených remixů například pro Crystal Fighters nebo Jessie Ware.

Fource Entertainment se opět povedlo přivézt jedno z aktuálních jmen, je tedy dost pravděpodobné, že 14. března bude v Roxy plno, již podle prvních reakcí je o akci z řad fanoušků velký zájem. Vstupenky jsou v prodeji od 11. října, pro více informací navštivte facebookovou stránku události.

Ondřej Bambas

zavřít