Hodný, zlý a geniální Ennio Morricone bude dirigovat Prahu

Vydáno 20.10.2013 | autor: Ondřej Bambas

Pětaosmdesátiletý Ennio Morricone vystoupí 9. února v pražské O2 Areně. Žijící legenda, která hudbou dobarvila filmy jako Tenkrát na Západě, Neúplatní nebo Profesionál, bude dirigovat symfonický orchestr s mnoha sólisty hrající ty největší mistrovy hity.

Hodný, zlý a geniální Ennio Morricone bude dirigovat Prahu Hodný, zlý a geniální Ennio Morricone bude dirigovat Prahu


e morricone 85

Italský skladatel se naposledy Praze živě předvedl před více než dvěma roky, kdy dva večery za sebou vyprodal Smetanovu síň Obecního domu. Morriconemu se v Praze zalíbilo natolik, že se následující rok vrátil, aby zde natočil s Českým národním symfonickým orchestrem hudební doprovod k italskému seriálu Jako delfín nebo později snímku Nejvyšší nabídka.

Ennio Morricone je podepsán pod více než pěti stovkami hudebních doprovodů nejrůznějších filmů a seriálů. Nejvíce jej proslavily spolupráce s režiséry Sergiem Leonem a Bernardem Bertoluccim. Italské tvorbě zůstal věrní i poté, co začaly chodit nabídky z Hollywoodu a skladatel tak měl možnost obohatit filmy Briana De Palmy, Romana Polanského nebo Quentina Tarantina.

Že se Morriconeho tvorba nehodí pouze ke spaghetti westernům dokázal například u horroru Věc nebo válečného dramatu Oběti války. A jistě o tom přesvědčí i diváky 9. února v Praze. Vstupenky jsou v předprodeji na www.sazkaticket.cz momentálně v cenové relaci od 1290 do 4990 Kč. Pro detailní informace navštivte stránky pořadatele.

Ondřej Bambas

zavřít