Vypsaná fiXa akusticky: poslední koncert a křest alba

Vydáno 23.10.2013 | autor: redakce

Poslední říjnový den bude v pražském klubu Dobeška patřit Vypsané fiXe. Čtveřice zde zakončí letošní akustickou sérii a pokřtí své akustické DVD/CD akustické Vypsaná fiXa - G2 Acoustic Stage.

 

Vypsaná fiXa akusticky: poslední koncert a křest alba Vypsaná fiXa akusticky: poslední koncert a křest alba

vypsana fixa strecha

DVD i CD přináší koncert z května tohoto roku, který byl natočen v rámci stejnojmenného projektu hudební televize Óčko. Příznivci kapely tak mají jedinečnou možnost poslechnout si oblíbené písně v akustickém hávu. "Je pravda, že nás samotné překvapilo, jak ty písničky znějí v čistě akustickém provedení. Dostává to zase trochu jiný rozměr a my jsme rádi, že jsme do toho šli. Na Dobešce to celé pokřtíme a ještě jednou si to pěkně dáme akusticky," říká Márdi. Jako host s Vypsanou fiXou vystoupí 31. října v Dobešce harmonikářka Tří sester Supice.

Hned následujícíc den vyrazí fiXa na společné turné s Visacím zámkem nazvané "Kulttour aneb kulturní turné kultovních kapel po kulturních domech". "Protože jsme spolu ještě nikdy takhle nehráli, dost se na to těšíme. Po těch akustických setech to zase bude pořádnej nářez," dodává Márdi. Turné startuje 1. listopadu v Chomutově a poslední zastávka bude 30. listopadu Stankov u Plzně.

V září a říjnu se kapela věnovala přípravám k natáčení jejich nového alba. Tu by kapela chtěla vydat na jaře příštího roku.

TZ, ape

zavřít