Tři sestry a Horkýže Slíže vydávají společné album. Nechybí obě státní hymny

Vydáno 05.11.2013 | autor: redakce

Do společného turné Tří sester a Horkýže Slíže Bratia a Sestry Tour 2013 zbývají poslední dny. Jako pozvánku na dvanáctku koncertů nachystaly obě kapely společné album.

Tři sestry a Horkýže Slíže vydávají společné album. Nechybí obě státní hymny Tři sestry a Horkýže Slíže vydávají společné album. Nechybí obě státní hymny

Fanánek a KukoFanánek a Kuko se potkají dvanáctkrát na jenom pódiu

Nahrávka nazvaná Bratia a sestry obsahuje 10 písní. Čtyři sesterské písně jsou zcela nové, nechybí ani starodávná píseň Tří sester Bába v netradičním podání od Horkýžů. Na oplátku Tři sestry nahrály song Velká Mača, Vincov Haj od svých slovenských bratrů. Obě kapely si také po svém posvítily na státní hymny.

V těchto dnech míří na televizní obrazovky a oficiální youtube kanál Tří sester nový videoklip k písni Masky sádrový z posledního alba Líná hudba holý neštěstí. Klip je retro tributem glamrockovým a hardrockovým dinosaurům 70.let, a zároveň nostalgickou vzpomínkou na celý vinylový věk.

Připomeňme, že internacionální turné začne 8. listopadu na Kladně a po návštěvě v dalších deseti městech ČR bude o měsíc později zakončeno v Třebíči. Obě skupiny představí během koncertů průřez celou svojí dosavadní tvorbou. Skupina Tři sestry zahraje jak léty prověřené hity Kovárna, Mexiko, Zelená, Život je takovej, tak i zcela nové písně z čerstvě vydaného alba Bratia a sestry. Horkýže Slíže během svého dvouhodinového koncertu nabídnou mimo jiné i zmíněnou sesterkou píseň Bába.

TZ, ape

zavřít