Peter Gabriel znovu přiveze své zásadní album So. Tentokrát do Ostravy

Vydáno 12.11.2013 | autor: redakce

Vzpomínání na více než čvrt století starou desku Petera Gabriela So pokračuje. Půl roku od koncertu v pražské O2 Areně přiveze hudebník svůj přelomový počin v kompletní podobě také do Ostravy. S kapelou tu vystoupí 13. května příštího roku v ČEZ Areně.

Peter Gabriel znovu přiveze své zásadní album So. Tentokrát do Ostravy Peter Gabriel znovu přiveze své zásadní album So. Tentokrát do Ostravy

PG Praha 01Peter Gabiel letos vystoupil v O2 Areně

Peter Gabriel loni nachystal reedici této nahrávky, poté absolvoval několik amerických koncertů a letos na podzim se svým turné nazvaným Back To Front zavítal i do České republiky. Na koncertě Gabriela doprovodila původní kapela alba So a zazněly na něm všechny zásadní skladby.

"V Praze na něj čekala plná hala a on jí bez zaváhání dal to, co si přála a zasloužila," uzavíral redaktor iREPORTU Daniel Maršalík reportáž z posledního Gabrielova koncertu, na němž muzikant předvedl program komponovaný z akustické a standardní "elektrické" části a také samostatného oddílu věnovaného pouze skladbám z alba So.

To vyšlo v roce 1986 a stalo se jednou z nejdůležitějších desek tohoto období. Bylo mezinárodně oceněno mnoha platinovými deskami (jen v USA se ho prodalo přes 5 milionů). Zásadním hitem se stala skladba Sledgehammer, jejíž název se později stal muzikantovou neformální přezdívkou.

Vstupenky na ostravský koncert jsou k dispozici v cenové relaci 890 Kč - 1490 Kč.

TZ, ape, foto: Martin Chochola (musicserver.cz)

zavřít