Praha si po roce zopakuje horovou noc: vrací se Wednesday 13

Vydáno 14.11.2013 | autor: redakce

Hororoví Wednesday 13 v čele s Josephem Poolem po roce opět zavítají do České republiky. Jejich koncert se uskuteční 15. listopadu v pražském Rock Café.

Praha si po roce zopakuje horovou noc: vrací se Wednesday 13 Praha si po roce zopakuje horovou noc: vrací se Wednesday 13

dsc 0078 wednesday 13 20121105 1543190194Wednesday 13 v Česku naposledy vystoupili loni v prosinci

Wednesday 13 se během několika let stali jedním z nejvýznamnějších představitelů hudebního stylu horror punk, kterému v minulosti vyšlapal cestičku třeba Marilyn Manson a v současnosti ho zosobňují The Misfits.

Kapela tentokrát podpoří své novinkové album The Dixie Dead, které spatřilo světlo světa začátkem tohoto roku. Album hned po svém vydání sklidilo kladné ohlasy od fanoušků i kritiky, a tak bylo jasné, že turné na sebe nenechá dlouho čekat.

Wednesday 13 není pouze jméno kapely, nýbrž také pseudonym duchovního otce celého projektu Josepha Poola, který se svého občanského jména vzdal a mezi všemi je znám pouze jako Wednesday. Vzhledem k povaze tohoto muzikanta, jeho excesům a životním postojům můžeme opět čekat velmi dynamické vystoupení.

V Rock Café bude předskakovat americká parta Sister, v jejíž řadách působili muzikanti jako Nikki Six, nebo Blackie Lawless. Vstupenky jsou k dostání v běžných distribučních sítích od 420 Kč, na místě pak za 450 Kč.

Petr Šrámek, TZ

zavřít