Kabát chystá po pěti letech další - po čertech velkej - koncert

Vydáno 13.11.2013 | autor: redakce

Pět let od velkolepého koncertu na pražském Vypichu se Kabát vrátí na místo činu. Oslava 25 let, co kapela hraje v neměnné sestavě, se uskuteční 13. září příštího roku.

Kabát chystá po pěti letech další - po čertech velkej - koncert Kabát chystá po pěti letech další - po čertech velkej - koncert

kabat full

Na minulém koncertu na Vypichu, kam dorazilo přes 60 tisíc lidí, odehrál Kabát dvouhodinové vystoupení bez hostů. Tentokrát vystoupí jako support dánská rocková kapela D.A.D. "Jejich hudba a postavení doma v Dánsku a vývoj mají hodně podobného s vývojem Kabátu. V neposlední řadě má Kabát tuto partu ze severu velmi v oblibě a je škoda, že se toho o ní u nás moc neví. Je pro nás ctí, že D.A.D. toto pozvání rádi přijali," říkají organizátoři.

Vystoupení bude koncipováno z většiny na stání a jediná místa na sezení budou na tribunách, které tento prostor opticky uzavřou. Oproti minulému koncertu organizátoři slibují pro větší zážitek diváků zvýšení množství a velikost LED stěn. Samotný koncert Kabátu by měl začít ve 20:00 a měl by trvat 2 hodiny. Dánští hosté budou hrát od 18:30 do 19:30. Vstupenky jsou v prodeji od 399 Kč.

Při příležitosti výročí kapely a ohlášení vystoupení vyjde výroční edice výběru Suma Sumárum, jež bude kompletně remasterovaná a původní živé nahrávky na druhém CD nahradí nahrávky studiové. Jako bonus vyjde s oběma disky také DVD s klipy, které původně vyšlo jako samostatný nosič.

TZ, ape

 

zavřít