Co vychází v prosinci: přehled novinek

Vydáno 15.12.2013 | autor: redakce

Nejlépe na sebe upozorníte tak, že na sebe neupozorňujete vůbec - tohoto hesla se během práce na své páté studiové desce držela Beyoncé a teď sklízí uznalý potlesk médií po celém světě.

Co vychází v prosinci: přehled novinek Co vychází v prosinci: přehled novinek

beyonce-cover-500x500Beyoncé - Beyoncé
Beyoncé připravila celému hudebnímu průmyslu velké překvapení. Její páté studiové album vznikalo bez jakýchkoliv upoutávek a marketingových kampaní a svět se o něm dozvěděl až v den vydání. Eponymní nahrávka obsahuje 14 nových skladeb a 17 videí. Beyoncé, která se na albu představuje nejen jako zpěvačka, ale i jako autorka, producentka a režisérka, si k nahrávání přizvala tým dalších umělců, skladatelů a producentů: Jay-Z, Timbaland, Justin Timberlake, Pharrell Williams, Drake, Sia, Frank Ocean a mnoho dalších. Album je zatím k dispozici pouze prostřednictvím iTunes. Fyzické nosiče se na pultech objeví těsně před Vánocemi.

 

 

kontrafakt navzdy COVKontrafakt - Navždy
Slovenští Kontrafakt se připomínají po šesti letech od své poslední dlouhohrající desky Bozk na rozlúčku. První vlaštovku Stokujeme vonku vypustili Rytmus a Ego už v červenci, druhým kouskem byla skladba Odviati vetrou v produkci DJ Wiche. Aktuálním třetím singlem z třináctipoložkového tracklistu je skladba JBMNT. Rytmus už dříve v rozhovorech tvrdil, že Kontrafakt by měl zůstat věrný hiphopu, ačkoliv oba rappeři za poslední roky už přičichli i k jiným hudebním žánrům.

 

 

 

Bobek Pavel - 2CDBobek Pavel - Kruhy
Jako vzpomínka na českou hudební legendu Pavla Bobka vychází jeho poslední album v rozšířené 2CD edici Kruhy / Hejno padlých andělů. Album Kruhy bylo třetím společným dílem Pavla Bobka a producenta Luboše Maliny a jde o coververze písní E. Claptona, G. Cladwella, M. Holllidaye, Ch. Cornella, K. Kristoffersona nebo W. Nelsona. Zpěváka doprovázela kapela sestávající z hudebníků z Druhé trávy doplněná o Stevea Walshe a několik dalších hostů. Druhé album Hejno padlých andělů natočil Pavel Bobek v roce 1995. Dvojalbum vychází ve výpravném digipacku.

 

 

lenka filipová concertino liveLenka Filipová - Concertino Live
Zpěvačka, kytaristka a autorka Lenka Filipová připravila na závěr roku záznam vystoupení z prostoru pražského Masarykova nádraží, kde koncem října odehrála vystoupení pro téměř tisícovku diváků. Koncertní DVD vychází v jednom kompletu i s dvěma CD a kromě výběru z alba Concertino (Vivaldi, Lobos, Bach, Guiliani), obsahuje i ověřené hitovky (Mosty, Věnování, Tisíc způsobů jak zabít lásku) a kelstké balady. DVD je rozšířeno o několik bonusů - dokument ze zkoušek a samotné přípravy koncertu a o obrazový materiál, který štáb natáčel v průběhu letních koncertů.

 

 

  • Gwar - Battle Maximus
  • Tanja - Tanja
  • Yellow Sisters - 2013 Remixed
  • Badfinger - Timeless - The Musical Legacy
  • Crystal Viper - Possession
  • The Gaslight Anthem - Live in London

 


eric clapton givemestrength COVEric Clapton - Give Me Strength
Letos na jaře vydal Eric Clapton svoji 21. studiovu nahrávku Old Sock, album složené převážně z coververzí, které muzikant zbožňoval ve svém dětství. Teď se poohlédl do poloviny sedmdesátých let a přichystal reedici dvou svých nahrávek: 461 Ocean Boulevard a There's One In Every Crowd. Ty vycházejí společně v remasterované edici pod titulem Give Me Strength. Nahrávka obsahuje také nikdy nevydaný materiál.

 

 

 

 

r-kelly-black-pantiesR. Kelly - Black Panties
Dvanácté studiové album amerického R&B zpěváka a skladatele R. Kellyho dostalo název Black Panties a podle vlastních slov zpěváka bude odlišné od těch předchozích. Pozorovat to můžeme už při výběru hostů, které si R. Kelly k nahrávání přizval: 2 Chainz, Future, Kelly Rowland, Alicia Keys nebo Young Jeezy dávají tušit, že tentokrát bude album žánrově mnohem pestřejší.

 

 

 

Lenny fighter COVLenny - Fighter EP
Dvacetiletá písničkářka Lenny se širšímu publiku poprvé představila letos v létě svým debutovým EP All My Love. Po necelém půlroce přichází s druhou ochutnávkou v podobě EP Fighter. Natáčení EP probíhalo během října a listopadu ve studiu Sono v koprodukci dvojice Milan Cimfe & Boris Weber. Ke skladbám My Bones a Fighter Lenny přizvala vlastní kapelu, s níž se příští rok chystá na vlastní turné. Na nahrávce najdeme také coververzi Bryana Adamse I'm Ready.

 

 

 

cechomor liveCK COVČechomor - Čechomor 25 - Český Krumlov live
Čechomor si během roku 2013 připomněl pětadvacet let existence. V druhé polovině srpna si kapela na několik koncertů pozvala řadu hostů, s nimiž se v průběhu let umělecky setkala. Nechyběla tedy zpěvačka Lenka Dusilová, americký kytarista a producent Gerry Leonard a japonský zpěvák, producent, bubeník a hráč na flétnu šakuhači Joji Hirota. Úvodní koncert celého letního tour se uskutečnil ve vyprodané českokrumlovské Pivovarské zahradě a vznikl tu padesátiminutový sestřih a materiál pro živé CD a DVD.

 

 

  • Howard Shore - The Hobbit - The Desolation Of Smaug O.S.T.
  • Velvet Underground - White Light / White Heat
  • Martin Evžen Kyšperský - Svetr
  • Childish Gambino - Because The Internet

 


muse liveatromeMuse - Live At Rome Olympic Stadium
Supremacy, Madness, Supermassive Black Hole, Starlight, Undisclosed Desires a dalších patnáct skladeb napříč celou svoji kariérou měli v setlistu Muse na svém posledním turné, které bylo co do rozsahu největší v jejich kariéře. Jeden z velkolepých koncertů plný projekcí, vizualizací a ohňů se uskutečnil na Olympijském stadionu v Římě a právě tento koncert se kapela rozhodla zvěčnit. Poté, co se záznam Live At Rome Olympic Stadium v listopadu objevil na plátnech kin, teď vychází na DVD, Blue-ray disku i jako audio stopa na CD.

 

 

 

britney britneyJean COVBritney Spears - Britney Jean
Dva roky po nahrávce Femme Fatale se Britney Spears připomíná novým materiálem. Nahrávka Britney Jean je jejím osmým studiovým albem a podle slov zpěvačky se jedná o její nejosobnější nahrávku za celou dobu hudební kariéry. Prvním singlem alba, na němž se producentsky podílala australská zpěvačka Sia a americký skladatel a producent will.i.am, je skladba Work Bitch. Aktuálním kouskem je klidnější píseň Perfume.

 

 

 

Kosheen solitudeKosheen - Solitude
Kosheen jsou v Čechách populární a poměrně často se v našich končinách zdržují. Pravidelně tu koncertují, zúčastňují se klubových nocí a jejich skladby Hide U, All In My Head nebo Catch se dlouhodobě drží v tuzemském éteru. Aktuální album Solitude je pátou položkou v diskografii skupiny. Nahrávku předznamenal singl Harder They Fall. Kosheen nové album živě představí už 6.prosince na dubstepové akci Vision Zone v pražském klubu Storm.

 

 

 

rebeccaferguson-freedom-artworkRebecca Ferguson - Freedom
Rebecca Ferguson je britská zpěvačka a skladatelka, která se proslavila v roce 2010, kdy skončila na 2. místě sedmé série britského X-Factoru. Zpěvačka, která při své tvorbě čerpá inspiraci od hvězd jako je Aretha Franklin, Christina Aguilera nebo Amy Winehouse, vydala v roce 2011 svůj debut Heaven a přesně o dva roky později přichází s novým albem Freedom, které si celé napsala sama a které obsahuje dvanáct nových skladeb, mezi nimiž je i duet s Johnem Legendem, nazvaný Bridges.

 

 

eddie-stoilow-sorry COVEddie Stoilow - Sorry
Eddie Stoilow debutovali v roce 2009 albem The Best Of, pomyslným výběrem toho nejlepšího, co kapela nashromáždila od roku 2004, kdy vznikla. Deska skupině vynesla dvě nominace na hudebních cenách slovenské televize Musiq1, na objev roku byli rovněž nominováni na cenách Óčka. Třetí album Sorry obsahuje i singly Piano Piece, Movember Love a Baby, které se v uplynulých měsících prosadily do rotací tuzemských rádií. {vypnoutlink:Olympic}

 

 

 

  • Scorpions - MTV Unplugged
  • Leona Lewis - Christmas, With Love
  • Gwar - Battle Maximus

ape, TZ



 

beyonce 2013 TOP

zavřít