Genesis zahrají v Čechách

Vydáno 12.02.2007 | autor: redakce

Legendární GENESIS vystoupí v České republice v rámci svého evropského turné. Stane se tak 20. června na strahovském stadionu.

Genesis zahrají v Čechách Genesis zahrají v Čechách

Tony Banks, Phil Collins a Mike Rutherford, ústřední postavy skupiny Genesis, letos vyrazí na své první koncertní turné po patnácti letech. Turné po Evropě s názvem Turn It On Again absolvuje kapela letos v létě, první koncert odehraje 11. června na Olympijském stadionu v Helsinkách, dále navštíví dvanáct evropských států a sérii koncertů zakončí v Římě 14. července, kde vystoupí zdarma pro 400 000 lidí.


Promotér evropského turné John Giddings dodává: „Je čest pracovat s jednou z největších rockových kapel všech dob a bude neuvěřitelné vidět jejich hudební talent opět na jednom pódiu.“ Na pódiu se Tony Banks, Phil Collins a Mike Rutherford představí společně s dalšími dlouholetými spolupracovníky Genesis, za bicí usedne Chester Thompson, kytaru bude mít na starosti Daryl Steurmer.



Genesis, kteří za svou kariéru prodali více než 130 milionů alb, patří mezi elitu britských kapel, která dosáhla celosvětového úspěchu a udržela si jej po dobu čtyř dekád. U zrodu kapely stáli v roce 1966 Tony Banks, Peter Gabriel, Mike Rutherford a Antony Philips, tehdy ještě jako školáci, nejúspěšnější období Genesis započal až příchod Phila Collinse na pozici zpěváka a spoluautora skladeb na konci sedmdesátých let.

GENESIS, 20. června, fotbalový stadion Evžena Rošického - Strahov

www.genesis-music.com
zavřít