John Mayall v Praze opožděně oslaví své osmdesátiny

Vydáno 03.01.2014 | autor: redakce

Pořadatelé Trutnov Open Air Festivalu do Česka opět přivezou Johna Mayalla. Půl roku od jeho festivalové zastávky tentokrát vystoupí v klubovém prostředí  - 16. února v pražském Divadle Archa.

John Mayall v Praze opožděně oslaví své osmdesátiny John Mayall v Praze opožděně oslaví své osmdesátiny

John Mayall trutnov liveJohn Mayall vystoupil v srpnu 2013 na festivalu v Trutnově

V předvečer Johnova festivalového koncertu se pořadatelé s kapelou dohodli, že by Johnovi měli v Praze připravit narozeninový večírek s koncertem. "Je to vlastně samozřejmost a povinnost uspořádat narozeniny a koncert k takovému výročí muži, jenž dal podnět ke vzniku festivalu, a nepřímo tak stál u jeho zrodu," říká zakladatel trutnovského festivalu Martin Věchet.

Koncert bude prvním z celého evropského tour k Mayallovým osmdesátinám, které oslavil loni na podzim. Pod názvem Trutnoff in Archa a pořadatelé budou chtít atmosféru festivalu přenést i do divadelního prostoru narozeninového večera.

"Mimo festival jsme uskutečnili pouze jednou větší samostatný koncert, a to v červenci 2011 vystoupení bývalých členů The Doors Ray Manzareka a Robbie Kriegera. Festivalová spiklenecká atmosféra byla všude cítit a energie byla skvělá, evokující dobu The Doors. Jsme rádi, že jsme to udělali," vzpomíná Věchet. {vypnoutlink:Air}

TZ, ape

 

 

zavřít