Od nu-jazzu k technu: Laurent Garnier předvede v Praze tříhodinový set

Vydáno 10.12.2013 | autor: redakce

Do pražského klubu Roxy zavítá 24. ledna hudební experimentátor a producent Laurent Garnier.  Sedmačtyřicetiletý Francouz se do Česka vrátí po roce a půl a předvede 3 hodinový DJ set.

Od nu-jazzu k technu: Laurent Garnier předvede v Praze tříhodinový set Od nu-jazzu k technu: Laurent Garnier předvede v Praze tříhodinový set

Laurent Garnier-102Laurent Garnier v Česku vystoupil už několikrát

Hudba a její přednes publiku provází Laurenta Garniera už od jeho dospívání, kdy z kazet hrával na školních večírcích a po útěku před vojnou do Anglie ho uchvátila rodící se UK housová scéna okolo legendárního klubu Hacienda. Tam se také v roce 1987 stal rezidentem pod jménem DJ Pedro.

Po svém návratu do Francie na počátku 90. let rozjel v klubu Rex pravidelné akce Wake Up. Brzy se začal věnovat i produkci a s pomocí labelu FNAC vydal v roce 1991 svůj první release French Connection. Po krachu labelu se rozhodl založit si s parťákem Ericem Morandem jejich vlastní pod jménem F Communications, na kterém vydal většinu ze svých sedmi studiových alb. Pod tímto labelem vydali za více než 15 let alba i další francouzští producenti jako Avril, Mr. Oizo nebo Saint Germain.

Mezi nejznámější Garnierovy kousky patří The Man With the Red Face, The Sound of the Big Babou nebo Crispy Bacon.

Vstupenky jsou k dispozici od 390 Kč. Ke každé vstupence dostanou návštěvníci jeden míchaný drink zdarma.

TZ, ape

zavřít