Tori Amos se po pěti letech vrátí do Prahy. Přiveze i nové album

Vydáno 11.12.2013 | autor: redakce

Unrepentant Geraldines, v pořadí čtrnácté studiové album Tori Amos, je ohlášené na jaro příštího roku. Začátkem května pak zpěvačka vyrazí na světové turné, v jehož rámci zavítá 11. června do pražského Kongresového centra.

Tori Amos se po pěti letech vrátí do Prahy. Přiveze i nové album Tori Amos se po pěti letech vrátí do Prahy. Přiveze i nové album

Tori Amos 2013

V posledních letech vydávala Tori Amos spíš klasickou hudbou inspirovaný materiál. Mezi něj patřily např. sezónní kolekce Midwinter
Graces, klasikou ovlivněný titul Night of Hunters nebo orchestrální přepracování jejích skladeb na loňské desce Gold Dust. Teď se hudebnice s chystanou deskou navrací k identitě písničkářky.

Vedle novinek ze zmíněné novinky v Praze jistě zazní i největší hity jako Crucify, A Sorta Fairytale, Silent All These Years, Cornflake Girl nebo Professional Windiow. Zpěvačka v Česku vystoupila naposledy před pěti lety, kdy ji mohli fanoušci vidět taktéž v pražském Kongresovém centru.

Tori Amos debutovala v roce 1992 nahrávkou Little Earthquakes. Doposud prodala více než 12 milionů alb, odehrála přes tisíc vystoupení a získala řadu ocenění. Tori byla zároveň jedním z prvních umělců, kteří nabídli svoji hudbu ke stažení. Je také známá jako spoluzakladatelka humanitární organizace Rainn, která je ve Spojených státech největší organizací proti sexuálnímu násilí.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici od 790Kč - 1390Kč.

TZ, ape

zavřít