Line-up Colours of Ostrava se rozrůstá: přijedou MGMT

Vydáno 19.12.2013 | autor: redakce

Colours of Ostrava ohlásili po Robertu Plantovi další dvě nová jména v programu. Do Ostravy dorazí američtí psychedelici MGMT a sedmnáctičlenná bubenická formace Les Tambours du Bronx z Francie.

 

Line-up Colours of Ostrava se rozrůstá: přijedou MGMT Line-up Colours of Ostrava se rozrůstá: přijedou MGMT

mgmt 2013aÚstřední duo MGMT: Ben Goldwasser, Andrew VanWyngarden

"Obě kapely, i když jsou každá z jiného žánru, dávají obrovský důraz na vizuální složku koncertu, jejich vstoupení budou pro diváky velký zážitek," láká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

MGMT si získali popularitu díky prvnímu albu Oracular Spectacular a hitům jako Electric Feel a Kids. Zároveň si vysloužili pozornost odborné kritiky a postupně získali několik nominací na ceny Grammy. Svým psychedelickým halucinogenním rockem a popem oslovili řadu kapel a hudebníků, se kterými si také společně zahráli, jako například Beck, Paul McCartney, Flaming Lips, Yeasayer, Radiohead, Florence And The Machine nebo Tame Impala. Aktuálním počinem MGMT je eponymní nahrávka, jež vyšla letos na podzim.

Druhým přírůstkem do programu Colours jsou francouzští bubeníci na plechové sudy Les Tambours du Bronx pocházející z průmyslové čtvrti francouzského města Nevers přezdívané Bronx. "Těšte se na rytmicky a vizuálně strhující industriální obřad zesílený elektronikou, hip hopem, metalem a tribálním sborovým řevem, vrcholící zničením nástrojů a totálním vysílením bubenické eskadry do půl těla svlečených chlapů," líčí Zlata Holušová.

Mezi dalšími dříve ohlášenými vystupujícími jsou americká zpěvačka, básnířka a šampionka slam poetry nigerijského původu Iyeoka, tajemná psychedelická formace Goat ze a americký písničkář John Grant.

TZ, ape

zavřít